aivokalvontulehdus: ehkäisy, oireet ja hoito

Aivokalvontulehdus voi olla hyvin vakava sairaus. Jos sinä tai joku rakastat on suurentunut riski aivokalvontulehdus, voi olla paljon kysymyksiä. Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisimpiin kysymyksiin aivokalvontulehdus.

Se ei ole helppo havaita oireita aivokalvontulehdus. Ihmiset sekoittavat usein varhaisia ​​merkkejä ja oireita aivokalvontulehdus flunssa. Itse asiassa, aivokalvontulehdus voi tulla kannoilla flunssan kaltainen sairaus tai infektio. Siksi on tärkeää pysyä valppaana, oppia tunnusmerkki oireita aivokalvontulehdus, ja toimittava nopeasti. Se voi auttaa tallentaa elämää.

2. Mitkä ovat syyt aivokalvontulehdus; Kaksi pääsyytä aivokalvontulehdus ovat viruksia ja bakteereja. Yhteinen bakteerit tai virukset voivat aiheuttaa infektion osa kehon – ihon, ruoansulatuskanavan tai hengitysteiden, esimerkiksi. Sitten he voivat levitä verenkierron kautta hermostoon. Bakteerit voivat myös tulla hermoston heti vakava päävamma tai pään leikkauksen, tai seuraava infektio päähän; Sienet, alkueläimet, ja muut loiset ovat harvinaisempia syitä aivokalvontulehdus. Hyvin harvoissa tapauksissa, syöpä, muut sairaudet tai tietyt lääkkeet voivat myös aiheuttaa tulehdus aivokalvot.

3. Mikä on bakteerimeningiitti; Bakteeriperäinen aivokalvontulehdus on vakava, esiintyy useammin talvikuukausina. Yleinen syy vaikuttava teini on Neisseria meningitidis -bakteerin, joka aiheuttaa meningokokkitautia. Se voi olla kohtalokasta, jos et saa hoitoa heti. Bakteereja, jotka aiheuttavat sen elää nenään ja kurkkuun jopa neljäsosa väestöstä. Ei tiedetä, miksi nämä bakteerit joskus matkustaa hermostoa ja aiheuttaa aivokalvontulehdusta. Toinen suurin syy bakteeriperäinen aivokalvontulehdus on Streptococcus pneumoniae.

4. Mikä on virus aivokalvontulehdus; Viral aivokalvontulehdus on yleisempää ja yleensä vähemmän vakavia. Se on taipumus esiintyä useammin kesällä ja syksyllä. Koska sen flunssan kaltainen oireita, monet ihmiset erehdyksessä pitää flunssa. Viruksia, jotka aiheuttavat “vatsatauti” ovat syynä vir al aivokalvontulehdus, mutta useimmat ihmiset, joilla on näitä infektioita eivät kehity aivokalvontulehdus. Toiset virukset, jotka johtavat aivokalvontulehdus ovat ne, jotka aiheuttavat vesirokko, mononukleoosi (mono), ja herpes. Sympt OMS voi olla samanlainen kuin bakteeriperäinen aivokalvontulehdus.