alkoholittomat rasvamaksa (alkoholiton rasvamaksatulehdus) kutsutaan myös NAFLD tai nash

Alkoholiton rasvamaksatulehdus (NASH) on maksatulehdusta ja aiheuttamia vahinkoja kertyminen rasvan maksassa. Se on osa ryhmän edellyttivät alkoholiton rasvamaksa. Saatat olla kertonut sinulle on “rasvamaksa.” Monet ihmiset ovat kertyminen rasvan maksassa, ja useimmille se ei aiheuta oireita ja ilman ongelmia. Mutta jotkut ihmiset, rasva aiheuttaa tulehdusta ja vahingot solujen maksassa. Koska vahinko, maksa ei toimi niin hyvin kuin pitäisi.

NASH on samanlainen sellainen maksasairaus, joka aiheuttaa pitkäaikaisia, runsaan alkoholinkäytön. Mutta NASH esiintyy ihmisiä, jotka eivät alkoholin väärinkäyttäjiä.

Asiantuntijat eivät tiedä, miksi jotkut ihmiset kertyminen rasvan maksassa saada NASH ja jotkut eivät. Voi olla, että jotain ympäristössä laukaisee tulehdusta niitä ihmisiä. Tai ehkä se toimii heidän perheilleen.

Asioita, jotka tuovat ihmiset vaarassa NASH ja maksavaurioita sisältävät

lihavuus; Insuliiniresistenssi ja tyypin 2 diabeteksen; Korkea kolesteroli ja korkeat triglyseridiarvot; Metabolinen oireyhtymä.

Useimmat ihmiset, jotka ovat NASH ovat 40-50 vuotta vanhoja ja ovat yksi tai useampi edellä mainituista ongelmista. Mutta NASH voi tapahtua ihmisille joilla ei ole mitään näistä riskitekijöistä.

Sinulla voi olla mitään oireita alkuvaiheessa NASH. Useimmat ihmiset, jotka ovat NASH voin hyvin ja eivät tiedä, että he ovat sitä.

Kuten NASH etenee ja maksavaurioita pahenee, voit alkaa olla oireita, kuten

Se voi kestää useita vuosia NASH tulla niin vakavia aiheuttaa oireita.

Väsymys (tunne väsynyt koko ajan); Laihtuminen ilman selvää syytä; Yleinen heikkous; AChE oikeassa yläkulmassa osa vatsa.