haimatulehdus opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Haimatulehdus on haimatulehdus, suuri rauhanen takana vatsaan. Haimatulehdus voi olla akuutti, krooninen tai toistuva .; Akuutti haimatulehdus on äkillinen haimatulehdus .; Henkilöt, joilla on krooninen haimatulehdus on meneillään haimatulehdus, joka johtaa pysyvää vahinkoa .; Ihmiset, joilla on uusiutuva haimatulehduksen ovat toistuvia jaksoja akuutin tulehduksen.

oireet

Yleisin oire akuutin haimatulehduksen on ylävatsakipu. Se voi vaihdella siedettävät vakavaan .; Kun kipu alkaa, se nopeasti saavuttaa suurimman intensiteetin, usein 30 minuutin kuluessa. Alkoholin aiheuttama haimatulehdus, kipu on taipumus alkaa yksi-kolmepäivä jälkeen humalahakuinen .; Se voi olla vaikeaa löytää mukava asento. Kumartuneena tai makaa kyljellään voi vähentää kipua. Syöminen yleensä pahentaa kipua .; Muita oireita akuutin haimatulehduksen ovat; pahoinvointi ja oksentelu; ruokahalun menetys; vatsan turvotus.

Diagnoosi

Lääkäri diagnosoi akuutin haimatulehduksen perustuvat

Kuinka kauan se kestää?

Lievä tai kohtalainen akuutti haimatulehdus usein menee pois omasta viikon kuluessa. Mutta vaikeissa tapauksissa voi kestää useita viikkoja.

Miten estää tämän terveydentila

Koska useimmissa tapauksissa haimatulehdus liittyy alkoholin käytön, paras tapa estää ongelma on välttää tai rajoittaa alkoholin käyttö. Jokainen, joka on ollut episodi alkoholiin liittyvien akuutin haimatulehduksen pitäisi lopettaa juomisen kokonaan alentaa mahdollisuus kehittää krooninen haimatulehdus. Ihmiset, jotka on diagnosoitu krooninen haimatulehdus voi estää lisävahingot poistamalla alkoholin käyttö.

Miten käsitellä tätä terveydentila

Jos epäilet akuutti haimatulehdus, eivät syö tai juo mitään ennen kuin lääkäriin. Ruoka ja juoma laukaisevat entsyymien haima. Tämä tekee kipu pahempaa.

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärille tai siirry kiireellistä hoitoa, jos sinulla on kovaa vatsakipua, joka kestää yli 30 minuuttia, tai jatkuva oksentelu.

Ennuste

Useimmissa tapauksissa akuutti haimatulehdus menee pois omasta jälkeen pari päivää. Ihmiset, joilla on vakava haimatulehdus ehkä jäädä sairaalaan viikon tai pidempään. Pieni osa potilaista kehittyy komplikaatioita, kuten tartunnan haima tai verenvuoto vatsassa.