hallintaan vaikutuksia niveltulehdus – stressi, kipu, väsymys, ja lisää

Kun saat sairaus, kuten keuhkoputkentulehdus tai flunssa, voit odottaa, että saat tunne paremmin ja toimivat normaalisti viikon tai niin. Krooninen sairaus, kuten nivelrikko tai nivelreuma, on erilainen. Ac hronic sairaus voi koskaan katoa ja voivat häiritä elämäntapa monin tavoin. Mutta on monia vaiheita voit jotka voivat tehdä elää niveltulehdus helpompaa.

Niveltulehdus, kipu ja väsymys voi tulla usein osa päivän. Phys iCal muutokset taudin prosessi voi vaikuttaa ulkonäköön. Nämä muutokset voivat vähentää oman positiivisen minäkuvan. Kun et tunne hyvä itsestäsi, saatat mieluummin eristäminen ja vetäytyä ystävien ja sosiaaliseen toimintaan.

Krooninen sairaus voi myös vaikuttaa kykyyn toimia työssä. Aamu jäykkyys, vähentynyt liikelaajuus, ja muut fyysiset rajoitukset saattavat edellyttää voit muuttaa työtoimintaan ja ympäristö. Vähentynyt kyky toimia voi johtaa taloudellisiin vaikeuksiin. Sillä kotiäiti, erityinen tehtävä voi kestää huomattavasti kauemmin saavuttaa. Saatat tarvita apua puolisosi, sukulainen tai kodin terveydenhuollon tarjoaja. Kuten elämäsi muuttuu, saatat tuntea hallinnan menettämiseen ja tulla huolissaan epävarmuus, mitä on edessä.

Jos sinulla on niveltulehdus, stressi voi rakentaa ja vaikuttaa mitä tunnet elämästä. Pitkäaikainen stressi voi aiheuttaa turhautumista, vihaa, toivottomuuden, ja ajoittain, masennus. Henkilö, jolla on sairaus ei ole ainoa vaikuttaa. Perheenjäsenet vaikuttavat myös muutokset terveyden rakkaansa.

Tärkein askel voit tehdä, on hakea apua heti kun tuntevat vähemmän selviytyä oman niveltulehdus. Kun toiminta aikaisin avulla voit ymmärtää ja käsitellä monia vaikutuksia krooninen sairaus. Oppiminen hallita stressiä auttaa ylläpitämään positiivista fyysinen, emotionaalinen ja hengellinen elämänkatsomus.

Tarjoaja mielenterveyspalveluiden voi suunnitella hoitosuunnitelma vastaamaan erityistä tarvetta s. Strategiat voidaan suunnitella auttaa takaisin tunteen hallita elämää ja parantaa elämänlaatua.