jalkapohjien fasciitis sairaus

Plantar fasciitis (PLAN-tur fas-e-I-tis) on yksi yleisimmistä syistä kantapää kipua. Siihen liittyy kipua ja tulehdusta paksu bändi kudosta, nimeltään plantar kojelauta, joka kulkee poikki pohjaan jalka ja yhdistää kantaluun varpaita.

Plantar fasciitis yleensä aiheuttaa pistävää kipua, joka yleensä tapahtuu kanssa ensiaskeleilta aamulla. Kun jalka limbers ylös, tuskaa plantar fasciitis yleensä vähenee, mutta se voi palata pitkien jaksojen seisten tai jälkeen nousta istuma-asentoon.

oireet

Plantar fasciitis on erityisen yleistä juoksijoita. Lisäksi ihmiset, jotka ovat ylipainoisia ja ne, jotka käyttävät kenkiä riittämätön tuki ovat vaarassa jalkapohjien fasciitis.

Ikä. Plantar fasciitis on yleisin vuotiaita 40 ja 60 .; Tietyntyyppisten liikuntaa. Toimet, että paikka paljon stressiä kantapää ja kiinnitetty kudos – kuten juoksu, baletti tanssi ja tanssi aerobic – voi osaltaan aikaisempaan alkamiseen jalkapohjien fasciitis .; Viallinen jalka mekaniikka. Koska lattajalkainen, joilla on korkea kaari tai edes epänormaali kuvio kävely voi vaikuttaa haitallisesti, miten paino jakautuu kun seisot ja laittaa lisätty stressiä jalkapohjien kojelauta .; Liikalihavuus. Yli puntaa laittaa ylimääräistä stressiä jalkapohjien kojelauta .; Ammatit, jotka pitävät sinut jalat. Tehtaan työntekijät, opettajat ja muut, jotka viettävät suurimman osan työstä tuntia kävelyä tai seisoo kovalla alustalla voi vahingoittaa niiden plantar kojelauta.

Plantar fasciitis on tulehdus sidekudoksen (plantar kojelauta) alareunassa teidän jalka, joka yhdistää kantaluun varpaita. Plantar fasciitis voi aiheuttaa voimakasta kantapään kipua.

Plantar fasciitis tyypillisesti aiheuttaa pistävää kipua pohjassa jalka lähellä kantapää. Kipu on yleensä pahinta ensimmäisen muutaman askeleen jälkeen heräämisen, vaikka se voi myös laukaista pitkiä pysyvän tai noustessa istuessa.

Normaalioloissa sinun plantar kojelauta toimii kuin iskuja vaimentava bowstring, tukee kaari oman jalka. Jos jännitys että bowstring kasvaa liian suureksi, se voi luoda pieniä repeämiä kojelauta. Toistuvat venyttämällä ja repeytymistä voi aiheuttaa kojelauta tulla ärtynyt tai tulehtunut.

Yksityiskohtaiset kuvaukset oireet; Tietoa lääketieteellisiä ongelmia sinulla on ollut; Tietoa lääketieteellisiä ongelmia teidän vanhempien tai sisarusten; Kaikki lääkkeet ja ravintolisiä käytät; Kysymykset haluat kysyä lääkäriltä

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä sairastua jalkapohjien fasciitis sisältävät

Tee-oireita esiintyy tiettyyn aikaan päivästä ?; Millaisia ​​kenkiä teillä yleensä käytä ?; Oletko juoksija, tai sinä osallistu mihinkään urheiluun että juoksevia ?; Onko teillä fyysisesti vaativa työ ?; Oletko kokenut mitään vammoja jalat aikaisemmin ?; Sitä paitsi oman jalka, sinä tunnet kipua missään muualla ?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireita?

syyt

Unohtaminen jalkapohjien fasciitis voi aiheuttaa krooninen kantapää kipu, joka haittaa normaaliin toimintaan. Jos muuttaa tapaa kävellä minimoida jalkapohjien fasciitis kipua, saatat myös kehittää jalka, polvi-, lonkka- tai selkävaivoja.

Vaikka et voi aluksi ota perhelääkäri, hän voi ohjata sinut lääkäri, joka on erikoistunut jalka häiriöt tai liikuntalääketieteen.

Haluat ehkä muistiin seuraavat tiedot

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi varata aikaa käydä läpi kaikki kohdat haluat viettää enemmän aikaa. Esimerkiksi lääkäri voi pyytää

Aikana fyysinen tentti, lääkäri tarkistaa olevia arkuutta oman jalka. Sijainnin mukaan kipu voi auttaa syyn selvittäminen.

Riskitekijät

Yleensä ei testit ovat tarpeen. Diagnoosi tehdään perustuu historiaan ja fyysinen tarkastus. Joskus lääkäri voi ehdottaa röntgen- tai magneettikuvaus (MRI) ja varmista, että kipu ei aiheudu toinen ongelma, kuten stressi murtuma tai puristuksen hermo.

Fysioterapia. Fysioterapeutti voi opettaa sinulle joukon harjoituksia venyttää plantar kojelauta ja akillesjänne ja vahvistaa säären lihaksia, mikä vakauttaa nilkka ja kantapää. Terapeutti voi myös opettaa voit hakea urheilullinen teippiä tukemiseksi pohjaan jalka .; Night lastat. Fyysinen terapeutti tai lääkäri voi suositella yllään lastaan, joka ulottuu vasikka ja kaaren teidän jalka nukkuessa. Tämä pitää plantar kojelauta ja akillesjänne on pidennetty asemassa yön yli ja helpottaa venyttely .; Kuntoutusosasto. Lääkäri voi määrätä off-the-hylly kantapää kupit, tyynyt tai tilaustyönä asennettu jalkatuet (kuntoutusosasto) auttaa jakamaan paineita jalat tasaisemmin.

komplikaatiot

Joskus röntgenkuvassa näkyy mielijohteesta luun ulkonevat eteenpäin kantaluun. Aiemmin nämä luun kannuksensa oli usein syytetty kantapää kipu ja poistaa kirurgisesti. Mutta monet ihmiset, jotka ovat luun kannuksensa niiden kannoilla ei ole kantapään kipua.

Steroidi laukausta. Pistäminen eräänlainen steroidi lääkitys osaksi tarjouksen alue voi tarjota tilapäistä kivunlievitystä. Useita injektioita ei suositella, koska ne voivat heikentää plantar kojelauta ja mahdollisesti aiheuttaa sen repeämisen, sekä pienentää rasva pad Peitä kantaluun .; Ekstrakorporeaalinen paineaalto terapiaa. Tässä menettelyssä, ääniaallot kohdistuvat alueelle kantapään kipua edistää paranemista. Sitä käytetään yleensä krooninen plantar fasciitis joka ei ole reagoinut entistä-konservatiivinen hoitoja. Tämä menettely voi aiheuttaa mustelmia, turvotusta, kipua, tunnottomuus tai pistely ja ei ole osoitettu olevan jatkuvasti tehokkaita .; Leikkaus. Harvat tarvitse leikkausta irrottaa plantar kojelauta kantapäästä luun. Se on yleensä mahdollista vain, kun kipu on vakava ja kaikki muu epäonnistuu. Haittavaikutuksia ovat heikkenemistä kaaren oman jalka.

Useimmat ihmiset, jotka ovat jalkapohjien fasciitis toipua kanssa konservatiivinen hoitoja vain muutaman kuukauden.

Ylläpitää terveen painon. Tämä minimoi stressiä jalkapohjien kojelauta .; Valitse tukeva kengät. Vältä korkokenkiä. Osta kengät on pieni tai kohtalainen kantapää, hyvä holvituki ja iskunvaimennuksen. Älä mene paljain jaloin, erityisesti kovilla alustoilla .; Älä käytä vanhentuneita urheilujalkineille. Korvaa vanhan urheilujalkineille ennen kuin se loppuu tukeminen ja lieventämiseen jalat. Jos olet juoksija, ostaa uudet kengät jälkeen noin 500 mailia käyttöön .; Muuta urheilua. Kokeile vähävaikutteisten urheiluun, kuten uinti tai pyöräily, sijasta kävely tai lenkkeily .; Käytä jäätä. Pidä riepua peittämä jään alueen yli kivun 15 20 minuuttia kolme tai neljä kertaa päivässä tai sen jälkeen toimintaa. Tai kokeile jään hieronta. Freeze vedellä täytetty pahvikuppi ja rullaa sitä yli paikalle epämukavuutta viidestä seitsemään minuuttia. Säännöllinen jää hieronta voi auttaa vähentämään kipua ja tulehdusta .; Venyttää kaaria. Yksinkertainen kotiin harjoitukset voivat venyttää plantar kojelauta, akillesjänne ja vasikka lihaksia.

Valmistautuminen varaamiseksi

Kipulääkkeiden kuten ibuprofeeni (advil, Motrin IB, muut) ja naprokseeni (Aleve) saattaa helpottaa kipua ja tulehdusta jalkapohjien fasciitis.

Venyttely ja vahvistaminen harjoituksia tai käyttää erikoistuneita laitteita voi tarjota oireiden lievitystä. Nämä sisältävät

Kun lisää-konservatiiviset toimenpiteet eivät toimi, lääkäri voi suositella

Vähentää kipua jalkapohjien fasciitis, kokeile näitä itsehoito vinkkejä

Pidä kukin venytys vähintään 30 sekuntia – älä pomppia – ja tee yksi tai kaksi toistoja kaksi-kolme kertaa päivässä. Vasen: Seiso esitetyllä, selkä jalka suorana ja kantapäähän alaspäin. Siirrä lantiota eteenpäin kunnes tunnet venytyksen oman vasikka. Kytkin jalat ja toista. Oikealla ylhäällä: istuen, tartu varpaita ja vedä niitä kohti, kunnes tunnet venytyksen kaaren teidän jalka. Venyttää yksi jalka kerrallaan. Alhaalla oikealla: Vahvistaa kaari lihaksia, laita pyyhe lattialle, tartu pyyhe varpaita ja vedä sitä itseäsi kohti. Toista kanssa toinen jalka.

Testit ja diagnoosi

Oireet ja hoito

Hoidot ja huumeet

1

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

 1

Lue lisää plantar fasciitis

)

Lisää Plantar fasciitis