kilpirauhasen liikatoimintaa: syyt, oireet ja hoito

Naisten terveys Trends

Kilpirauhasen liikatoiminta on sairaus, jossa kilpirauhaseesi tekee ja vapauttaa enemmän kilpirauhashormonin kuin elimistö tarvitsee. Lääkäri voi sanoa olet “kilpirauhasen liikatoimintaa,” tai viitata kunnossa kuin “kilpirauhasen sairaus.

Naisilla kääntämällä 50 on virstanpylväs. Society kertoo se risteykseen. Kehosi korostaa piste. Jokainen nainen yli 50 tuntee sen; Lapset ovat menossa yliopistoon, vanhemmat ikääntyvät. Saattaa olla avioliitto ongelmia, työ haasteita. Se on varmasti stressaavaa “, sanoo Jennifer Zreloff, MD, sisätautilääkäri kanssa Executive terveysohjelma Emory University School of Medicine.” Löytyy myös, että et voi väärinkäyttää kehon niin paljon kuin kun olit nuorempi. Kehosi vain ei ole yhtä joustava …

Naiset ovat viisi 10 kertaa todennäköisemmin kehittää liikatoiminnan kuin miehet.

Syitä Kilpirauhasen liikatoiminta sisältävät

Gravesin tauti. Yleisin syy liikatoiminnan on autoimmuunisairaus nimeltään Basedowin tauti. Kehon immuunijärjestelmä luo vasta-aine, joka aiheuttaa rauhanen tehdä liikaa kilpirauhashormonin. Gravesin tauti kulkee perheissä, ja yleensä vaikuttaa nuorilla naisilla.

Kilpirauhastulehdus. Kilpirauhastulehdus on tulehdus kilpirauhasessa. Virus tai ongelma immuunijärjestelmä aiheuttaa rauhanen turvota, vuotavat kilpirauhashormonin verenkiertoon. On olemassa useita erilaisia ​​tyreoidiitti.

Kilpirauhasen kyhmy. Yksi tai useampi kokkareita tai kyhmyt, voi kasvaa kilpirauhasessa, joka kasvaa vähitellen rauhanen toimintaa ja määrä kilpirauhashormonin veressä.