kuukautisia edeltävä pahoinvointihäiriö: eroaa pms?

Kuukautisia edeltävä dysforinen häiriö (PMDD) on vakava, joskus invaliditeettiin laajentaminen kuukautisia edeltävä oireyhtymä (PMS). Vaikka säännöllinen PMS ja PMDD molemmilla on fyysistä ja henkistä oireita, PMDD aiheuttaa äärimmäistä mielialan muutoksia, jotka voivat häiritä työtä ja vahingoittaa suhteita.

Sekä PMDD ja PMS, oireet alkavat yleensä seitsemän tai 10 päivää ennen kuukautisia alkaa ja jatkuu ensimmäisinä päivinä, että olet kuukautisia. Sekä PMDD ja PMS voi myös aiheuttaa turvotusta, rintojen arkuus, väsymys, ja muutokset nukkua ja ruokailutottumukset. Vuonna PMDD, kuitenkin vähintään yksi näistä emotionaalisia ja käyttäytymiseen oireita erottuu

Syy PMDD ei ole selvä. Taustalla masennus ja ahdistuneisuus ovat yleisiä sekä PMS ja PMDD, joten on mahdollista, että hormonaalisia muutoksia, jotka laukaisevat kuukautiset pahentaa oireita mielialahäiriöitä.

Hoito PMDD kohdistuu olisi ehkäistä tai vähentää oireita ja voivat olla

Tarkista oireet lääkärin kanssa. Perusteellinen lääketieteellinen arviointi voi määrittää, jos oireet johtuvat PMDD tai jokin muu ehto. Jos diagnosoitu PMDD, lääkäri voi suositella erityisiä hoitoja auttaa minimoimaan oireita.

Kanssa