lupus ja raskaus – aihe yleiskatsaus

Lupus (systeeminen lupus erythematosus, tai SLE) ei yleensä vaikuta naisen kykyyn tulla raskaaksi. Mutta jos sinulla on lupus flare tai käytät kortikosteroidilääkkeitä, voi olla epäsäännöllinen kuukautiskierron syklit, mikä vaikeuttaa suunnitella raskautta.

Jos olet keskenmenon ennen, odottaa, että raskaus seurataan tiiviisti. Keskustele lääkärisi kanssa oletko positiivisiksi fosfolipidivasta-aineet. Jos näin on, antikoagulanttihoito voi parantaa mahdollisuudet ottaa terveen raskauden.

Miesten kanssa lupus pitäisi puhua niiden lääkäreitä. Jotkut lääkkeet tulisi lopettaa vähintään 3 kuukautta ennen kuin mies yrittää raskaaksi vauva.

Et ehkä pysty lopettamaan lupus lääkevalmisteiden raskautta, tai ehkä alkaa ottamaan lääkettä oire leimahtaa. Jotkut lupus lääkkeet, kuten parasetamoli ja prednisonia, pidetään turvallisena raskauden aikana. Toiset voivat olla.

Useimmat naiset, joilla on lupus on onnistunut raskaus. Naiset, jotka tulevat raskaaksi aikana lupus remissio ovat todennäköisesti onnistunut raskaus; Lupus lisää riskiä sikiön ja Raskausajan, kuten ennenaikainen synnytys ja keskenmenoon. Tämä riski on suurin naisilla, joilla on munuaissairaus tai fosfolipidivasta, anti-Ro, tai anti-La-vasta-aineita; Naisia ​​kannustetaan odottaa lupus on hallinnassa vähintään 6 kuukautta ennen he yrittävät tulla raskaaksi; Jotkut naiset lupus otettava lääkkeitä tai säännöllisesti sikiön seurantaan tai ultraääni, kun he ovat raskaana vähentää komplikaatioiden riskiä; Ei ole selvää, ovatko naiset lupus ovat todennäköisemmin soihdut raskauden aikana.

Immuunisalpaajien, joka voidaan määrätä vakavia lupus, voi aiheuttaa sikiövaurioita. Älä ota immunosuppressantit, jos olet raskaana tai haluavat tulla raskaaksi; Kortikosteroidit (kuten prednisonia) pidetään yleisesti turvallisia käyttää raskauden aikana. Mutta nämä lääkkeet käytetään edelleen alhaisin annoksina ja mahdollisimman lyhyessä ajassa; Sytotoksiset lääkkeet, kuten metotreksaatti ja syklofosfamidi lopetetaan raskauden aikana. Ne tulee lopettaa useita kuukausia ennen hedelmöitystä; Katsaus tutkimuksia malarialääkkeet kuten hydroxychloroquine (Plaquenil) ehdottaa, että ne ovat turvallisia käyttää raskauden aikana. ; Tulehduskipulääkkeet (NSAID), kuten ibuprofeeni ja aspiriini tulee välttää raskauden aikana, ellei lääkärin määräämiä.