meri- pistot ja naarmuilta – aihe yleiskatsaus

Kävely rannalla tai uimassa meressä voi olla hauskaa ja rentouttavaa. Mutta aivan kuten mikä tahansa muu toiminta, onnettomuuksia voi tapahtua. Tämä aihe auttaa määrittämään seuraavat vaiheet ottaa jos olet meduusan tai portugalinsotalaiva pisto, seabather n purkaus tai korallin raaputtaa.

Meduusat ja Portugalin man-of-sodat kuuluvat suuri joukko myrkyllisiä merieläinten joka sisältää myös palo koralli ja Merivuokot. Ne ovat läsnä kaikkialla maailmassa ja aiheuttaa vammoja ja sairauksia kautta vapauttamaan myrkky kun niiden lonkerot tulevat joutuessaan iholle (pistely). Lonkerot ovat pitkiä, hoikkia, joustava kasvaimet löytyy meduusoja, Portugali man-of-sotien, kalmari, ja mustekaloja. Tentacles käytetään ahne, tunne, liikkuvat, ja tappaminen saalis kirvelyä. Vaikka pistin meduusan tai portugalinsotalaiva voi aiheuttaa vakavia sairauksia ja äärimmäistä kipua, dokumentoidut kuolemantapaukset ovat harvinaisia.

Meduusat ovat usein läsnä rannikkovesillä, jotka on tuotu maihin tuulten tai merivirrat. Ne ovat yleisimpiä lämmin valtameren vedet, etenkin Atlantin rannikolla Yhdysvalloissa. Pistot johtuvat kosketukseen lonkerot, joka polkua meduusoja n läpinäkyvä elin. Meduusa ui vedessä on usein vaikea nähdä. Beached meduusoja, joka voi näyttää kelmu kääre savukkeen pakkaus, voivat pistää koskettaessa.

Meduusat pistot aiheuttavat välittömiä, voimakas kipu ja polttaminen, joka voi kestää useita tunteja. Raised, punaiset päärme kehittää pitkin paikalle pisto, joka voi näyttää olet osunut kanssa piiskaa. Welts voi kestää 1-2 viikkoa, ja kutiava ihottuma voi näkyä 1-4 viikkoa sen jälkeen, kun pisto. Onneksi useimmat meduusa pistot eivät ole vakavia. Laaja pistot, allergiset reaktiot tai vakavia reaktioita eivät ole yleisiä, mutta eivät tapahdu. Välttämiseksi hukkumisvaaralle, uimarit pitäisi saada pois vedestä, kun ne ymmärtävät ne on pistetty.

Laatikko meduusoja, joka löytyy Intian valtameren ja Tyynen valtameren, voi aiheuttaa kuolemaan johtavan reaktion. Se on ainoa meduusoja, jolle erityistä vastalääkettä (antivenin) olemassa. Jos saat tämän antivenin, se voi pelastaa henkesi.

Siitepölyä, hoito vinkkejä, ja enemmän.

Se ei ole mitään nuuskaaminen.