metabolinen oireyhtymä ja sydänsairauksia

Ne riskitekijät, jotka muodostavat metabolisen oireyhtymän – epäterveellistä kolesteroliarvot, korkea verenpaine, korkea verensokeri, ja ylimääräinen vatsa rasvaa – nostaa kertoimella vakavia terveysongelmia. Näitä ovat diabetes ja veren aluksen tai sydänsairaus.

Tässä muutamia huolestuttavia tilastoja Sydänliiton ja Diabetesliiton

Tutustu 10 tapoja lisätä aineenvaihduntaa

Metabolinen oireyhtymä on melko uusi diagnoosi. Se on jokseenkin ristiriitainen. Jotkut lääkärit eivät usko, että se on tärkeä tapa tarkastella ihmisen terveydelle.

Aluksi jotkut tutkijat ajattelivat, että metabolinen oireyhtymä oli vaarallisempi kuin osiensa summa. He sanoivat, että yhdistelmä eri riskitekijöiden oli erityisen vaarallinen.

Kuitenkin viime aikoina tutkimus on kyseenalaistanut tätä ajatusta. Ottaa metabolinen oireyhtymä voi myös olla epätarkempi tapa ennustaa sydänsairauksia kuin ensimmäisen toivottiin.

Mutta nämä asiantuntija keskusteluissa pitäisi oikeastaan ​​vaikuttaa sinuun. Jos sinulla on korkea verenpaine, epäterveellinen kolesteroli, korkea verensokeri, tai ovat ylipainoisia, olet vaarassa. Kertoimella sydänkohtaus, aivohalvaus tai diabetes ovat korkeammat. Sinun täytyy tehdä asialle jotain.

Vaikka metabolinen oireyhtymä ei ole edellytys itsessään, kannattaa silti ottaa sen merkkinä, että sinun täytyy parantaa elämäntapa ja tottumukset.

LÄHTEET

Heart Association: “tietää tosiasiat: Hanki tilastot.”

Grundy S. Circulation, 2005.

Wannamethee A. JAMA 15. helmikuuta, 2006.

Diabetes Association: “Diabetes Statistics.”

Heart Association: “sydänsairauksien ja aivohalvauksen Tilastot – 2012 päivitys”.