metamfetamiini – aihe yleiskatsaus

Metamfetamiinia on voimakas stimulantti, käytetään lääketieteellisesti hoidetaan unihäiriöitä (narkolepsia), tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö (ADHD), ja vakava ylipaino ongelmia. Laiton muoto metamfetamiinin on valkoinen, hajuton, Karvaanmakuiset, kiteinen jauhe, joka voidaan liuottaa helposti veteen tai alkoholiin. Sitä kutsutaan nopeus, meth, jäätä, kide, lasi, tai liitu. Savustettu muoto metamfetamiinin kutsutaan usein jää, kide, kampi tai lasista. Laiton metamfetamiini tehdään usein hätävara laboratorioissa halvoista raaka-aineista.

Pieninä annoksina, metamfetamiini voi lisätä valveillaolon ja liikuntaa ja vähentää ruokahalua. Suurina annoksina se voi lisätä kehon lämpötilaa vaarallisiin-ja mahdollisesti tappava-tasot, sekä aiheuttaa kohtauksia. Koska metamfetamiini nostaa sykettä ja verenpainetta, se voi vaurioittaa verisuonia aivoissa, aiheuttaen aivohalvauksen. Ihmiset, jotka käyttävät väärin metamfetamiinia voivat tulla ahdistunut, sekava, ja väkivaltainen. Ne voivat kehittyä vakavia psykologisia vaikutuksia, kuten vainoharhaisuus, näkö- tai kuulo asioita, jotka eivät ole läsnä (hallusinaatiot), ja uskoa asioita, jotka eivät ole totta (harhaluulot).

Metamfetamiini aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Jos käyttö lopetetaan, se voi johtaa masennukseen, ahdistusta, ja vainoharhaisuus. Myös henkilö yleensä on vahva himo huumetta.

Metamfetamiini korkea kestää 8-24 tuntia. Lääke voidaan havaita virtsa huumeiden näytön jopa 48 tunnin käytön jälkeen.

Pitkiä aikoja syömättä tai sleepin; Kiihtymystä, innoissaan puheen, ärtyisyys, hermostuneisuus, ja lisää fyysistä Toiminnan; Leveä oppilaat ja lisääntynyt syke