mielenterveys: aivot ja mielisairaus

Ihmisen aivot on hämmästyttävä elin. Se ohjaa muistia ja oppimista, aistien (kuulo, näkö, haju, maku, ja kosketus), ja tunteet. Se valvoo myös muita kehon osien, mukaan lukien lihakset, elimet ja verisuonia.

Myös aivot on erittäin monimutkainen rakenne. Se sisältää miljardeja hermosoluja – kutsutaan hermosolujen – että on kommunikoida ja työskennellä yhdessä kehon toimia normaalisti. Neuronit viestivät sähköisiksi signaaleiksi. Erityistä kemikaaleja, kutsutaan välittäjäaineiden, auttaa siirtää nämä sähköiset viestit neuronin neuroni.

Dissosiatiivinen identiteetti häiriö (aikaisemmin useita persoonallisuushäiriö) arvellaan olevan Vaikean trauman aikana varhaislapsuudessa, yleensä äärimmäinen, toistuva fyysinen, seksuaalinen tai henkinen väkivalta.

Tiedot syötetään aivojen aistien kautta. Mitä kuuluu, huopa, maistanut, nähnyt tai haistanut havaitsee reseptorien tai kehon ja lähetetään aivojen kautta aistihermoilla. Aivot päättää, mitä tehdä tämän tiedon aistien ja kertoo kehon miten vastata lähettämällä viestejä kautta moottori neuronien. Esimerkiksi jos henkilö tuo hänen käsi lähellä jotain kuumaa, tuntoaisti kertoo aivojen noin lämpöä, ja aivot lähettää viestin lihaksiin varren siirtää käden pois. Toinen tyyppi hermosolun – kutsutaan interneurons – yhdistää eri neuronit aivoissa ja selkäytimessä, jotka yhdessä muodostavat keskushermostoon.

Aivan kuten on olemassa erilaisia ​​neuronit, on olemassa myös erilaisia ​​kemiallisia välittäjäaineiden. Tutkijat opiskelu mielisairauksia uskovat, että poikkeavuudet, miten tietyt aivojen piirien toiminta edistää monien mielisairaudet. Liitännät hermosolujen välillä pitkin tiettyjä reittejä tai piirejä aivoissa voi johtaa ongelmiin, miten aivot prosessoivat tietoa ja saattavat aiheuttaa häiriöitä mieliala, ajattelu, havainto tai käyttäytymistä.

Tutkijat uskovat myös, että muutoksia koko tai muoto eri aivojen osissa voi olla vastuussa aiheuttaa joidenkin mielisairauksien.

LÄHDE: National Institute of Mental Health: “” The Science of mielisairaus. ”

Korean uusi email sarja diagnosoimiseksi, hoitamiseksi ja elävät humalahakuisen syömishäiriö