monisikiöraskaus: kaksoset tai enemmän hoitoa yleiskuva

Muista aina otettava erityisen hyvää huolta itsestäsi, kun olet raskaana. Kun kuljettavat kaksoset tai enemmän (monisikiöraskaus), muista syödä tasapainoista ja ravitsevaa ruokavaliota laadun kaloreita. Ja varmista, että saat tarpeeksi kalsiumia, rautaa ja foolihappoa.

Jos olet raskaana kaksoset tai enemmän, hyvä äitiyshuollon auttaa sinua ja terveydenhuollon ammattilainen ehkäistä ja katsella ongelmia. Sinulla on useammin checkups kuin olisit raskauden yhdellä sikiöön. Nämä tarkastukset ovat tärkeitä sekä seurantaan oman terveyden ja sikiöiden terveyden ja antaa sinulle ja terveydenhuollon ammattilainen aikaa rakentaa yhteistyötä.

Koska olet todennäköisesti saatava aikaan nopeasti, muista suunnitella tulevaisuutta. Kysy terveydenhuollon ammattilainen kyse siitä, että järjestelyistä antamatta sairaalassa, joka on tilat hätä keisarinleikkauksen ja vastasyntyneiden tehohoidossa (NICU).

Mahdolliset raskaus ongelmia, jotka voivat olla todennäköisempää, kun olet kuljettavat kaksoset tai enemmän sisältävät

Eklampsia ja korkea verenpaine. Hoito riippuu, kuinka vaikea tilanne muuttuu. Se voi sisältää lääkettä, vuodelepo, sikiön seurantaan, ja ennenaikaiseen synnytykseen. Lisätietoja Preeclampsia ja korkea verenpaine raskauden aikana; Ongelmia istukan, kuten istukka abruptio tai istukan previa. Lisätietoja, katso Istukka abruptio ja Istukka Previa; Anemia, joka käsitellään rauta-rikas elintarvikkeita ja rautavalmisteita. Jos tämä ei auta, voit testata muita ongelmia, jotka voivat aiheuttaa anemiaa; Liikaa lapsivesi kohdussa (polyhydramnios). Hoito voi sisältää lääketieteen ja poisto lapsivesi; Virtsatieinfektio (UTI), jota hoidetaan antibiooteilla; Heavy veren menetys synnytyksen jälkeen (synnytyksen verenvuoto), joka voi vaatia verensiirtoa; Tarve toimittaa vuoteen keisarinleikkauksella (C-osa). Saat todennäköisesti tarvitsee C-osa, jos vauvat (sikiöistä) eivät ole käytössä pää alaspäin hyvissä ajoin syntymän (takapuoli tai poikittainen sikiölle).