multippelimyelooma ja kipu: miten voit saada helpotusta

TAKEDA Oncology.

Melinda Ratini, DO, M; on 17 huhtikuu 2015

Useita myelooma voi olla tuskallista. Syöpäsolut voivat kerääntyä luuytimessä ja painostaa luiden, hermojen, lihasten tai muiden kudosten eri puolilla kehoa. Tauti vahingoittaa myös luita, joka voi aiheuttaa kipua, too. Kipu voi kestää jonkin aikaa, tai voit olla pitkäkestoista kipua.

Jos sinulla on kipua, sinun ei tarvitse vain elää sen kanssa. Työ lääkärin kanssa ja tutkia vaihtoehtoja käsitellä sitä.

Lääkehoito on yksi tapa auttaa käsittelemään kipua, ja siellä on paljon valita. Lääkäri puhua kanssasi siitä, milloin ja kuinka usein ottamaan kipulääkitystä. Aina kysyä lääkäriltä ennen kuin otat mitään, vaikka ne voit saada apteekki.

Lääkkeet, jotka kohtelevat multippelimyelooma kipua sisältävät

Over-the-counter kipulääkkeiden, kuten parasetamoli, aspiriini, ibuprofeeni tai naprokseeni. Ne auttavat lievää tai kohtalaista kipua.

Opioidit. Nämä ovat vahvempia, kipu torjunnan lääkkeitä että saat lääkärin määräyksestä. Morfiini on yksi yleisimmistä multippelin myelooman kipua. Muita opioidit sisältävät kodeiinia, fentanyyli (Duragesic), hydrocodone (Vicodin), hydromorfoni (Dilaudid), metadoni, ja oksikodonin (OxyContin). Nämä voivat tulla pillerit, laastarit tai pastillit.

Masennuslääkkeet ja epilepsialääkkeet ovat lääkkeitä, jotka auttavat hoitoon hermosärky, nimeltään neuropatia, joka voi tapahtua useita myelooma.

Epilepsialääkkeet kuten gabapentiini (Neurontin) tai topiramaatin (Topamax) myös hoitaa hermosärky ja voi helpottaa tuskallista kutsuttu postherpetic hermosärky, joka voi tapahtua useita myelooma.

Kortikosteroidit, kuten deksametasoni ja prednisonin saattaa helpottaa turvotusta, joka tuo kivuliasta paineita teidän selkäydin.

Anestesia-aineet, kuten lidokaiini läiskät iholla, voiteita tai geelejä voi turruttaa kipua tietyillä aloilla. Lääkäri voi myös pistää anestesia tai tulehduskipulääkkeiden lähellä tuskallinen paikka tai hermokeskus, jota kutsutaan hermo lohko.

Lääkäri saattaa puhua teille muita vaihtoehtoja, jos multippelimyelooma kipu on pitkäaikaisia ​​tai vakavia. Yksi niistä on laittaa pieni laite, jota kutsutaan intratekaalisen pumppu, kehoosi, joka voi tippua kipulääkitystä osaksi alueen ympärillä selkäydin. Toisenlainen laite siirtyy kehon lähelle selkäydintä ja vapauttaa pienjänniteverkossa sähkön estämään hermosärky signaaleja.