musiikkia ja workout: soittolistoja, tilavuus, ja lisää

Musiikki voi tehdä harjoituksen paremmin auttamalla sinua pidempään ja nauttia siitä enemmän.

Täytyy vain tietää, mitä tyyppisiä kappaleita laittaa soittolistalle.

“On sweet spot, mitattuna tempo, välillä 120 ja 140 lyöntiä minuutissa.” – Costas Karageorghis, PhD

Musiikki voi motivoida voit työskennellä enemmän ja tarkemmin, sanoo David-Lee Priest, FT, psykologi ja tutkija University of East Anglia, Norwich, Englanti.

Fast musiikki, erityisesti, voi auttaa, koska se häiritsee sinua saamasta väsynyt tai haluavat lopettaa harjoituksen, Priest kertoo.

On saalis: Jos musiikki on liian nopea, se luultavasti ei auta suorituskykyä, nauttiminen, tai kestävyyttä, sanoo Costas Karageorghis, PhD, urheilu psykologian asiantuntija Brunelin yliopisto Lontoossa.

“Havainnot osoittavat on sweet spot, mitattuna tempo, välillä 120 ja 140 lyöntiä minuutissa”, kertoo Karageorghis, joka on tutkinut vaikutuksia musiikkia liikuntaa yli 20 vuotta.

Miten vastata musiikkia myös riippuu siitä, kuka olet. Jos, kuten useimmat ihmiset, et treenata kohtuullisella tasolla pari kertaa viikossa, musiikki on ehdottomasti plus. Se on kuin “juustokastiketta päälle parsakaali” Priest kertoo. Eli et voi sietää liikunta paremmin, jos kuuntelet musiikkia.

Mutta jos olet huippu-urheilija, tai jos treenata hyvin intensiivistä tasolla, olet jo niin siihen, että musiikki ei voi antaa sinulle niin paljon reunan.

Kuuntele mitä haluat. Jos haluat, voit tarkistaa lyöntiä minuutissa (bpm) app.

Valitse kappaleet, jotka peilaavat sykettä, tasosta riippuen liikunnan, Karageorghis ehdottaa.

Esimerkiksi hän suosittelee hitaampi kappaleita, jotka ovat tempoja alueella 80-90 bpm alue, kuten “Stereo Hearts” by Gym Class Heroes tai “Twilight” by Cover Drive, kun olet lämpenee tai jäähtyy.

Kuten reipas vauhti kohtalaisen voimakas tasolla, Karageorghis kertoo kappaleiden sisällä 120-140 bpm alue ovat ihanteellisia – kuten “Starships” Nicki Minaj (125 bpm), “Domino” by Jessie J (127 bpm), ja “Turn Me On,” David Guetta mukana Nicki Minaj (128 bpm). Kappaleiden yli 140 bpm tuskin parantaa liikuntaa, hän sanoo.

Kun olet käyttäessään, sinun pitäisi laskea välillä …

Kun olet käyttäessään, sinun pitäisi laskea välillä …