nenän allergiat

Nenän allergiat voivat olla oireita, jotka ovat kuin kylmä – vetiset silmät, vuotava nenä, aivastelu, ja ruuhkia – että vain ei mene pois. Jos reaktio siitepöly, home, pöly tai lemmikkieläinten hiukset on riittävän vakava, se voi laittaa varsin vaikeuttaa oman day-to-day elämään.

Mutta on asioita, voit tehdä tukahduttaa oman nuha, vähentää kudosten, ja saada takaisin elävä. Aloita näistä ideat allergist James L. Sublett, MD, puheenjohtaja College of Allergy, Asthma, ja immunologian.

Kotisi pitäisi olla linnoitus, laiva on vihainen meren nenän allergioita. Jos olet allerginen siitepölylle, pitää ulkona ulos.

Sulje ikkunat “ja vääntää ilmastointi,” Sublett sanoo, ei väliä kuinka mukavaa sää. Hän lisää, että se voi olla hyvä idea asentaa suodatusjärjestelmä uunissa ja / C seuloa allergeeneja.

Seuraavaksi, jos olet talousarvion iso muutos, Sublett suosittelee päästä eroon niin paljon verhoilu ja matto kuin mahdollista ja korvata ne lehtipuiden ja sileät pinnat missä märkä rätti tai mopilla voi helposti poimia pölyä tai lemmikkien karvat.

Hometta sisälle voi muodostua kotiin, too. Pidä kylpyhuoneet puhdas ja kuiva. Ole nopea korjata ja sinetöidä vuotaa putkista tai katoille. Kosteissa kellareissa voi vaatia kosteudenpoistaja, mutta varmasti tyhjentää niitä säännöllisesti.

Ole erityisen varovainen allergian ennaltaehkäisyyn makuuhuoneessa, jossa lopettaa ja aloittaa joka päivä. Vältä alas täytetty tyynyt tai peitot, suosikki pölypunkkeja. Käytä vetoketjulla, allergiselle kannet tyynyt ja patjat.

Se on juoni tehty tragedia: Nainen rakastaa miestä. Nainen on allerginen ihmisen koira. Sublett sanoo draama ei tarvitse päättyä sydänsuruja – tai sinuspäänsärky.

Varmista ensin, että olet todella allerginen poikaystäväsi muut paras ystävä. “Näen sen potilailla melko usein” Sublett sanoo. “Ne tulevat ja kerro,” Sen täytyy olla koirani. ” Se ei voi olla. “Se voisi olla toinen allergeeni tai jopa toinen eläin. “Et voi poimia eläinallergeenit eri paikoista, muita taloja, ihmisten vaatteita.”

Jos tiedät sen Fido, joka tekee nenä ajaa, se on hyvä idea merkitä alueelle. “Minimissään pitää heidät ulos makuuhuoneesta” Sublett sanoo. “Ehdottomasti pois sängystä.”

Myös sulhasen lemmikkisi säännöllisesti, ja tee se ulkopuolella kotiisi. Jälleen ilman suodatus auttaa estämään allergeenit kiertävän koko talon.

Ja jos reaktio on vakava, Sublett sanoo sinun pitäisi hakea immunoterapia, joka valjastaa immuunijärjestelmän kesyttää allergia oireita. “Kun eläimet, laukauksia voi olla peli-vaihtaja”, hän sanoo.

Sinulla kodin järjestyksessä. Mutta sinun täytyy saada pois ja noin! Kun uskaltaa ulkona, olla fiksu siitä.

Ajoittaa matkoja. Esimerkiksi Sublett sanoo siitepölyä ovat yleensä korkeampia varhaisen aamupäivään tuntia ja anna ylös kuin päivä jatkuu. Siitepöly on aina parempi kun sataa. Hometta, toisaalta, on huonompi kun sataa, ja iltaisin aikoina suuri ilmankosteus. Tuulista päivää, jolloin allergeenit nostatti, ei suuri nenän allergiat.

Lyömällä tie? Kun lähdet lomalle tai liiketoimintaa, ottaa oma tyyny, koteloitu pölytiivis kansi. Yritä valita hotelli, joka ei salli lemmikkieläimiä tai tupakointia, koska allergeenit voivat liittää itsensä savuhiukkasille.

Tietenkin kaikki nämä ehkäisyn vaiheet eivät kokonaan poistaa allergeeneja elämästäsi. Sublett yhtyy hänen oire-by-oire suosituksia

Ärtynyt silmät: Viileä pakkaa ja aurinkolasit ulkona voi usein auttaa, mutta antihistamiini silmätipat voivat myös tepsiä. Hän sanoo myös antihistamiini ja steroidi nenäsuihkeita on osoitettu olevan jonkin verran hyötyä.

Nuha: Kokeile suolavettä (suolaliuos) suihketta. “He voivat pestä asioita”, Sublett sanoo.

Noin; Mainostaa With U; Yleiset Us; Privacy polic; Sponsori polic; Ota meihin yhteyttä

Ruuhkat Sublett mukaan avaavana nenäsumutteita pienentää veren virtausta nenä, ja kun ne kuluvat pois, ne voivat aiheuttaa enemmän ruuhkia. Hän ehdottaa sen sijaan yhdistämällä antihistamiinit ja steroidi nenäsumute vähentää turvotusta nenäkäytävien.

Aivastelu: Steroidi nenäsuihkeet ja antihistamiinit voi auttaa tässä, jos allergiat ovat syynä. Jos sinulla on kylmä tai flunssa, ne eivät auta.

Lima nielussa: Käytä suolaliuosta. Voit myös kokeilla gargling lämpimällä suolavettä. “Se ei voi päästä siitä eroon,” Sublett sanoo. “Mutta se tulee hajottaa limaa taakse kurkkuun.”

Jos otat kaikki nämä varotoimet ja eivät saa tarpeeksi helpotusta, näkee ammattilainen voi olla paras vaihtoehto.

Se ei ole kyse laukausta ja reseptiä. Joskus allergist voi nähdä muita ongelmia ja jopa tunnistamaan muita laukaisee et tiennyt sinulla oli, Sublett sanoo.

Ongelma voi edes olla allergia. Joten kysy lääkärin olla varma. “On auttaa siellä,” Sublett sanoo.

LÄHTEET

James L. Sublett, MD, puheenjohtaja, College of Allergy, Asthma, ja immunologian.

College of Allergy, Asthma, ja immunologian.

Astma ja allergia Foundation of America.

löytää