non-Hodgkinin lymfooma, mitä tapahtuu

Vuonna non-Hodgkin-lymfooman (NHL), valkosolujen lymfosyyttien jakautuvat ja kasvaa ilman järjestystä tai valvontaa. Epänormaali lymfosyytit ovat yleensä joko B-solujen tai T-lymfosyyttien. Mutta useimmiten NHL liittyy B-lymfosyyttien.

NHL voidaan luokitella

Ajan, lymfoomasolut voidaan korvata normaaleja soluja luuytimessä. Luuytimen vajaatoiminta aiheuttaa kyvyttömyyttä tuottaa punasoluja, jotka kuljettavat happea, valkosoluja, jotka taistelevat infektiota, ja verihiutaleiden pysäyttää verenvuoto.

Pitkän aikavälin selviytyminen riippuu non-Hodgkin-lymfooman ja vaiheessa tauti, kun se on diagnosoitu. Noin 80 potilaalla 100 diagnosoitiin ei-Hodgkinin lymfooma ovat elossa 1 vuoden kuluttua tauti on diagnosoitu. Tämä määrä putoaa noin 67 out of 100 5 vuotta ja 57 ulos 100 10 vuotta. 1

Hitaasti kasvava lymfoomat, joka levisi hitaasti ja aiheuttaa muutamia oireita. Näitä voidaan kutsua myös veltto tai huonolaatuisen lymfoomat; Nopeasti kasvava lymfoomat, jotka leviävät nopeasti ja aiheuttaa vakavia oireita. Näitä kutsutaan myös aggressiivinen lymfoomat ja voidaan luokitella väli-asteen tai korkea-asteen.