Norovirukset (Norwalk virukset) – aihe yleiskatsaus

Norovirukset kutsutaan myös Norwalk kaltaiset virukset ja kalikivirukset. Norovirukset aiheuttavat suolistotulehdus, ruoka infektio, ruokamyrkytys, ja akuutti nonbacterial suolistotulehdus.

Norovirukset tyypillisesti leviää saastuneen veden ja elintarvikkeet, vaikka ne voivat myös siirtää henkilöiden välillä. Vesi saastuu jos ihmisen jäte saapuu juomaveden takia tulvat tai viemärijärjestelmän joka ei toimi kunnolla. Voit tartuttamia

Työskentelevät henkilöt päiväkodeissa tai hoitokodeissa tulisi kiinnittää erityistä huomiota lapsiin tai asukkaille, jotka ovat norovirus sairauksia. Tämä virus on erittäin tarttuva ja voi levitä nopeasti kaikkialle näissä ympäristöissä.

Oireita gastroenteriitti aiheuttamia norovirukset ovat pahoinvointi, oksentelu, ripuli, ja vatsan (vatsa) kipu. Ripuli ja oksentelu voivat aiheuttaa kuivumista. Saatat olla päänsärkyä ja kuumetta. Mieto ja lyhyt sairaus kehittyy yleensä 24-48 tuntia sen jälkeen, kun syö tai juo saastunutta ruokaa tai vettä ja kestää 24-60 tuntia. Vain harvoissa tapauksissa ei henkilö saada hyvin sairas tai mennä sairaalaan.

Syömisen tai juominen nesteitä saastuttamien norovirus. Äyriäisten ja salaatin ainekset ovat elintarvikkeet useimmiten tartunnan virukset. Ruoka ainoastaan ​​simpukoita voivat olla saastuneita elintarvikkeita käsitteleviä; Koskettaminen pintoja tai saastuneiden esineiden norovirus, ja sitten asettamalla käsi suussa; Jolla on suora henkilön kanssa, jolla on saanut tartunnan. Esimerkiksi jos olet hoitaja tai jakaa elintarvikkeita tai välineet jonkun kanssa, joka on sairas, voi saada tartunnan.

Useimmat norovirus infektiot ovat lieviä ja kulkea muutaman päivän. Joten useimmat ihmiset eivät mene niiden lääkäreiden diagnoosi. Voit usein diagnoosi ruokaa myrkytyksen itse, jos muita, jotka söivät samaa ruokaa kuin myös sairastuu.

Jos et mene lääkärille, hän tekee diagnoosin perustuu oireisiin, sairaushistoria, ja fyysinen tentti. Lääkäri kysyä missä olet syönyt ja onko joku söi saman elintarvikkeet on samat oireet. Jakkara testi joskus tapahtuu.