olantsapiini ja fluoksetiini

Masennuslääkkeet lisäsi riskiä itsemurha-ajatusten ja käyttäytymisen lapsilla, nuorilla ja nuorilla aikuisilla lyhyen aikavälin tutkimuksia. Ei lisääntynyt riski itsetuhoisuuden masennuslääkkeiden verrattuna lumelääkkeeseen havaittiin aikuisilla yli ikä 24, ja siellä oli vähennä riskiä masennuslääkettä saaneilla verrattuna lumelääkkeeseen aikuisilla vuotiaita 65 ja vanhemmat. Seurata potilaita tarkasti kliinisen tilan huononemisen, suicidality tai outoon käytökseen. Saaneilla potilailla psykoosilääkkeiden lisää kuolemantapauksia esiintyi iäkkäillä dementiaan liittyvää psykoosia kuin keskuudessa plaseboa saaneilla potilailla. Suurin osa kuolemista oli sydän- (esimerkiksi sydämen vajaatoiminta, äkkikuolema) tai tarttuva (esim keuhkokuume) aiheuttaa. Havainnointitutkimukset mukaan psykoosilääkkeiden voi lisätä kuolleisuutta, mutta syy-yhteyttä ei ole selvitetty. Fluoksetiinihydrokloridi / olantsapiini ei ole hyväksytty hoitoon dementiaan liittyvä psykoosi eikä alle 10-vuotiaita.

Käyttää olantsapiini ja fluoksetiini

Terapeuttinen luokka: Masennuslääke

Farmakologiset Class: Fluoksetiini

Kemiallinen luokka: Thienobenzodiazepine

olantsapiini ja fluoksetiini on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Olantsapiinin ja fluoksetiini, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio olantsapiini fluoksetiinia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille olantsapiini ja fluoksetiinin yhdistelmä hoitoon bipolar I masennuksen Alle 10-vuotiaita lapsia, ja lasten hoitoon kestävä masennukseen. Turvallisuutta ja tehoa ei ole tutkittu näissä ryhmissä.

Ennen olantsapiini ja fluoksetiini

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä olantsapiini ja fluoksetiinin yhdistelmä vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin dementiaan tai ikään liittyvä maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, joka saattaa edellyttää varovaisuutta tai oikaisun annoksen saaneista potilaista olantsapiini ja fluoksetiinin yhdistelmä.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät olantsapiini ja fluoksetiini, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä olantsapiini ja fluoksetiini tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä olantsapiini ja fluoksetiini tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä olantsapiini ja fluoksetiini kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä olantsapiini ja fluoksetiini kanssa jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät olantsapiini ja fluoksetiini, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa olantsapiinin käytön ja fluoksetiinia. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota olantsapiini ja fluoksetiini vain lääkärin ohjeen mukaan hyötyä ehdon mahdollisimman paljon. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi ..

olantsapiini ja fluoksetiinia mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä tai apteekista, jos sinulla on kysymyksiä.

Voit ottaa olantsapiini ja fluoksetiini ruoan kanssa tai ilman.

Olantsapiiniannoksen fluoksetiinia on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä olantsapiiniannoksiin ja fluoksetiinia. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää olantsapiini ja fluoksetiini, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Oikea käyttö olantsapiini ja fluoksetiini

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa olantsapiini ja fluoksetiini toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Älä ota olantsapiini ja fluoksetiini kanssa monoamiinioksidaasin (MAO) estäjä (esim isokarboksatsidi [Marplan®], linetsolidi [Zyvox®], metyleenisininen injektio, feneltsiini [Nardil®], selegiliini [Eldepryl®], tranyylisypromiini [Parnate®] ). Älä aloita olantsapiinia ja fluoksetiini aikana 2 viikon kuluttua lopettamisen MAO-estäjän ja odota 5 viikon kuluttua lopettamisen olantsapiini ja fluoksetiini, ennen kuin aloitat MAO-estäjän. Jos ottaa ne yhdessä vai eivät odota oikea määrä aikaa, voi kehittyä sekavuus, agitaatio, levottomuus, maha- tai suolisto-oireita, äkillinen kuume, erittäin korkea verenpaine tai vakava kouristukset.

Älä ota tioridatsiini (Mellaril®), jossa olantsapiini ja fluoksetiinilla ja odota 5 viikon kuluttua lopettamisen olantsapiini ja fluoksetiini, ennen kuin aloitat tioridatsiini. Älä käytä pimotsidi (Orap®), jossa olantsapiini ja fluoksetiinia. Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä voivat aiheuttaa erittäin vakavia sydänoireita.

olantsapiini ja fluoksetiini voi aiheuttaa vakavan sairaus nimeltä serotoniinioireyhtymä jos yhdessä joidenkin lääkkeiden. Älä käytä olantsapiini ja fluoksetiini kanssa buspironi (BUSPARR), fentanyyli (Abstral®, Duragesic®), litium (Eskalith®, Lithobid®), tryptofaani, mäkikuisma, tai kipua tai migreeniä lääkkeet (esim ritsatriptaanin, sumatriptaanin , tramadoli, Frova®, Imitrex®, Maxalt®, Relpax®, Ultram®, Zomig®). Tarkista lääkäriltä ennen muita lääkkeitä.

Joillekin lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille, olantsapiini ja fluoksetiini voi lisätä itsemurha-ajatuksia. Kerro lääkärille heti, jos alkaa tuntea enemmän masentunut ja on ajatuksia vahingoittaa itseäsi. Ilmoita kaikista epätavallisista ajatuksia tai käyttäytymismalleja, jotka hämmentävät teitä, varsinkin jos ne ovat uusia tai pahenevat nopeasti. Varmista, että lääkäri tietää, jos sinulla on univaikeuksia, pahastua helposti, on iso energiankulutuksen kasvusta, tai alkaa toimia holtiton. Kerro lääkärille, jos sinulla on äkillinen tai vahvoja tunteita, kuten hermostuneisuus, vihainen, levoton, väkivaltainen tai pelottaa. Anna lääkäri tietää, jos sinä tai joku perheessäsi on kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressiivinen) tai on yrittänyt itsemurhaa.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kouristuksia, hengitysvaikeudet, nopea syke, korkea kuume, korkea tai matala verenpaine, lisääntynyt hikoilu, virtsarakon hallinnan, voimakas lihasjäykkyys, epätavallisen kalpea iho, tai väsymys. Nämä voivat olla oireita vakava tila kutsutaan neuroleptioireyhtymäksi (NMS).

olantsapiini ja fluoksetiini saattaa lisätä sokerin määrä veressä. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet lisääntynyt jano tai virtsaaminen. Jos sinulla on diabetes, saatat huomata muutoksen tulokset virtsan tai veren sokeria testejä. Jos sinulla on kysymyksiä, tarkistaa lääkäriltä.

Varotoimet Vaikka käyttäminen olantsapiini ja fluoksetiini

olantsapiini ja fluoksetiini voi lisätä kolesterolin ja veren rasva-arvot. Jos näin käy, lääkäri voi antaa joitakin lääkkeitä, jotka voivat alentaa kolesterolin määrä ja rasva-arvojen kohoaminen.

olantsapiini ja fluoksetiini voi lisätä painoa. Lääkäri ehkä tarkistaa painon säännöllisesti hoidon aikana olantsapiini ja fluoksetiinia.

olantsapiini ja fluoksetiini voi aiheuttaa tardiivia dyskinesiaa (liikehäiriö). Tarkista lääkäriltä heti, jos jokin seuraavista oireista ottaen olantsapiini ja fluoksetiini: huuli smacking tai puckering, turvotusta ja posket, nopea tai matomainen liikkeiden kielen, hallitsemattomat puremisliikkeet, tai hallitsemattomat liikkeet käsivarsien ja jalat.

Kerro lääkärille heti, jos sinulle ilmaantuu ihottumaa tai nokkosihottumaa, kasvojen, silmien tai suun tai hengitysvaikeuksia ottamisen jälkeen olantsapiini ja fluoksetiinia.

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

olantsapiini ja fluoksetiini voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Jos voit, välttää ihmisiä infektiot. Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos saat infektion tai jos saat kuumetta tai vilunväristyksiä, yskää tai käheys, alaselässä tai kyljessä kipu, tai kivulias tai vaikea virtsaaminen.

olantsapiini ja fluoksetiini saattaa lisätä riskiä verenvuoto-ongelmia. Varmista, että lääkäri tietää, jos käytät myös muita lääkkeitä, jotka ohentavat verta, kuten aspiriinia, steroidiset tulehduslääkkeet, jota kutsutaan myös tulehduskipulääkkeiden (esim diklofenaakki, ibuprofeeni, naprokseeni, Advil®, Aleve®, Celebrex®, Voltaren®), tai varfariinin (Coumadin®, Jantoven®).

olantsapiini ja fluoksetiini Side Effects

fluoksetiini / olantsapiini

Hyponatremia (alhainen veren natriumpitoisuus) saattaa esiintyä olantsapiini ja fluoksetiinia. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet sekavuus, keskittymisvaikeudet, päänsärky, muistihäiriöt, heikkous, ja horjumista.

olantsapiini ja fluoksetiini voivat vaikeuttaa oman kehon jäähtyä itse alas. Älä päästä ylikuumene harjoituksen aikana tai kuumalla säällä, koska ylikuumenemisen voi aiheuttaa lämpöhalvaus.

Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos olet huimausta, pyörtymistä tai nopea, jytinä, tai epätasainen syke. Varmista, että lääkäri tietää, jos sinulla on joskus ollut sydämen rytmin ongelmia, kuten QT-ajan piteneminen, tai jos sinä tai perheenjäsen on ollut sydänkohtaus, sydämen vajaatoiminta, matala verenpaine, tai aivohalvaus.

olantsapiini ja fluoksetiini voivat aiheuttaa uneliaisuutta, ongelmia ajattelu, ongelmia liikkeitä ohjaavien tai vaikeuksia näkemään selvästi. Varmista, että tiedät miten reagoit olantsapiinille fluoksetiinin ennen kuin ajaa, käyttää koneita tai tee muita töitä, jotka vaativat sinua olemaan hereillä, hyvin koordinoitua, tai pysty ajattelemaan tai nähdä hyvin.

Älä yhtäkkiä lopeta olantsapiini ja fluoksetiini ensin lääkärin kanssa. Jos on ohjeistettu lopeta olantsapiini ja fluoksetiini, kysy lääkäriltäsi, miten hitaasti pienentää annosta. Tämä on vähentää mahdollisuus ottaa oireita, kuten levottomuutta, hengitysvaikeuksia, rintakipua, sekavuus, ripuli, huimausta tai nopea syke, päänsärky, lisääntynyt hikoilu, lihaskipu, pahoinvointi, levottomuus, nuha, unihäiriöt, vapina tai vapina, epätavallinen väsymys tai heikkous, näköhäiriöt, tai oksentelua.

Alkoholin käyttöä ei suositella potilaille, jotka käyttävät olantsapiinia ja fluoksetiinia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Kaksisuuntainen mielialahäiriö Seroquel, litium, klonatsepaami, Klonopin, Abilify, Lamictal, ketiapiini, Depakote

Masennus tratsodoni, sertraliini, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac, Wellbutrin, fluoksetiini

Masennus Xanax, tratsodoni, sitalopraami, sertraliini, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac