pantopratsolia

Terapeuttinen luokka: mahahapon eritystä Inhibitor

Käyttää pantopratsolia

Farmakologiset Luokka: protonipumpun estäjä

Pantopratsoli on protonipumpun estäjä (PPI). Se toimii vähentämällä määrä tuottama happo vatsaan.

pantopratsoli on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Pantopratsolin, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio pantopratsolille tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille pantopratsolin hoitoon erosive ruokatorvitulehdus lapsilla alle 5-vuotiaita. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta pantopratsolin vanhuksilla.

Ennen pantopratsolia

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät pantopratsoli, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä pantopratsolin ja jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä pantopratsolin ja jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä pantopratsolin ja jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa pantopratsolin käytöstä. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota pantopratsoli vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

pantopratsoli mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata näitä ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Niellä suolessa vapauttavan tabletin kokonaisena. Älä jakaa, murskata tai pureskella. Voit ottaa tabletin ruoan kanssa tai ilman.

Jotta suolessa vapauttavan oraalisuspensiota rakeita

Annoksen pantopratsolin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta pantopratsolia. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää pantopratsolin, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Oikea käyttö pantopratsolin

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisesti vierailuja varmistaa pantopratsolia toimii oikein. Veri, virtsa, ja muut laboratoriokokeet voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Atrofinen gastriitti (tulehdus mahassa) voi esiintyä, varsinkin jos otat pantopratsolin pitkään. Keskustele lääkärin kanssa, jos olet huolestunut tästä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kuumetta, nivelkivut, ihottuma, turvotus kehon, jalkojen tai nilkkojen tai epätavallinen painonnousu saatuaan pantopratsolia. Nämä voivat olla oireita akuutti interstitiaalinefriitti.

Kun pantopratsoli pitkään voi vaikeuttaa kehon absorboimaan vitamiini B12. Kerro lääkärille, jos olet huolissasi B12-vitamiinin puutos.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet vetistä ulosteesta, joka ei mene pois, vatsakipu ja kuume ottaen pantopratsolia.

Pantopratsoli saattaa lisätä riskiä ottaa murtumien lonkan, ranne, ja selkärangan. Tämä on todennäköisempää, jos olet 50-vuotiaita ja vanhempia, jos saat suuria pantopratsolin tai käyttää sitä yhden vuoden tai enemmän.

pantopratsoli saattaa aiheuttaa hypomagnesemia (alhainen magnesium veressä). Tämä on todennäköisempää, jos käytät pantopratsolia yli yhden vuoden tai jos käytät pantopratsolia yhdessä digoksiinin (Lanoxin®) tai tietyt diureetit tai “vesi pillereitä”. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet kouristukset (kohtaukset), nopea, kilpa, tai epätasainen syke, lihaskouristukset (tetania), vapina, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

Älä lopeta pantopratsolia ensin lääkärin kanssa, tai ellei luvan siihen lääkäri.

Varotoimet Vaikka käyttäminen pantopratsolia

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa että käytät pantopratsolia. Tulokset joitakin testejä voi vaikuttaa pantopratsolia.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä (esim atatsanaviiri, nelfinaviiri, Reyataz®, Viracept®) tai vakiovahvuuksilla (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

pantopratsolia Side Effects

pantopratsolia

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka B Ei todistettu riski ihmisten

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Barrettin ruokatorvi omepratsolia, Nexium, Prilosec, Protonix, Dexilant, lansopratsoli

Erosive ruokatorvitulehdus omepratsoli, Nexium, ranitidiini, Prilosec, Protonix, famotidiini

GERD omepratsoli, Nexium, ranitidiini, Prilosec, Protonix, famotidiini

Helikobakteeri-infektio omepratsoli, amoksisilliini, Nexium, metronidatsoli, Prilosec, Protonix