patellofemoral kipu oireyhtymä sairaus

Patellofemoraalinen (puh-p-o-FEM-uh-rul) kipu oireyhtymä on kipu edessä polvi, noin polvilumpio (polvilumpion). Joskus kutsutaan “juoksijan polvi”, se on yleisempää henkilöillä, jotka osallistuvat urheiluun, joihin liittyvät käynnissä ja hyppäämiseen.

Polven kipu usein lisääntyy, kun juosta, kävellä ylös tai alas portaita, istua pitkiä aikoja, tai kyykky. Yksinkertaiset hoidot – kuten lepo ja jään – usein auttaa, mutta joskus fysioterapia helpottamaan tarvitaan patellofemoral kipua.

oireet

Patellofemoraalinen kipu oireyhtymä aiheuttaa yleensä tylsä, kipeä kipu edessä polvi. Tämä kipu voi pahentua, kun

Kävellä ylös tai alas portaita; Polvillaan tai kyykyssä; Sit on taivutettu polvi pitkiä aikoja

Jos polvi kipu ei parane muutamassa päivässä, ota yhteys lääkäriin.

Lääkärit eivät ole varmoja, mikä aiheuttaa patellofemoral kipu oireyhtymä, mutta se on liittynyt

Tekijöitä, jotka voivat lisätä riskiä sisältävät

Liiallinen. Running tai hyppää urheilu tuo toistuvia stressiä polvinivelen, mikä voi aiheuttaa ärsytystä alle polvilumpio .; Lihasten epätasapainoa tai heikkouksia. Patellofemoraalinen kipu voi ilmetä, kun lihakset ympärillä lonkan ja polven eivät pidä polvilumpio kohdistettu oikein. Sisäänpäin liike polven aikana kyykkyyn on todettu olevan yhteydessä patellofemoral kipu .; Vahinko. Trauman polvilumpio, kuten sijoiltaan tai murtuma, on yhdistetty patellofemoral kivun oireyhtymä .; Leikkaus. Polvileikkaus, erityisesti korjata, etummainen cruciate ligament käyttämällä omia polvilumpion jänne kuin siirteen, lisää riskiä patellofemoral kipua.

Lääkäri kysyä oman historiasta polvi ongelmia ja paina alueilla polvi ja siirrä jalka osaksi erilaisia ​​kantoja auttaa sulkea pois muita ehtoja, jotka ovat samanlaisia ​​oireita.

Ikä. Patellofemoraalinen kipu oireyhtymä vaivaava nuorilla ja nuorilla aikuisilla. Polvi ongelmia vanhemmassa väestössä ovat yleisesti aiheuttama niveltulehdus .; Sex. Naiset ovat kaksi kertaa todennäköisemmin kuin miehet kehittää patellofemoral kipua. Tämä saattaa johtua siitä naisen leveämpi lantio kasvattaa kulma, jossa luut polvinivelen tavata .; Tiettyjen urheilulajien. Osallistuminen juoksemiseen ja hyppäämiseen urheilu voi laittaa ylimääräistä stressiä polvillaan, varsinkin kun nostaa koulutuksen tasoa.

syyt

Auttaa määrittämään syy polvi kipua, lääkäri voi suositella kuvantamistutkimuksissa kuten

Hoito patellofemoral kipu alkaa usein yksinkertaisia ​​toimenpiteitä. Lepuuttaa polven niin paljon kuin mahdollista. Vältä tai muuttaa toimintoja, jotka lisäävät kipua, kuten portaiden kiipeäminen, polvillaan tai kyykyssä.

Tarvittaessa ota over-the-counter kipulääkkeiden, kuten parasetamoli (Parasetamoli, muut), ibuprofeeni (Advil, Motrin IB, muut) tai naprokseeni natriumia (Aleve).

Fysioterapeutti voisi päätellä

Jos nonsurgical hoidot eivät ole tehokkaita, lääkäri voi ehdottaa

Riskitekijät

Voit aloittaa nähdä ensihoidon tarjoaja. Tai ehkä kutsutaan fyysisen lääketieteen ja kuntoutuksen asiantuntija (fysiatrin), fysioterapeutti, ortopedi, tai liikuntalääketieteen asiantuntija.

Röntgenkuvat. Pieni määrä säteilyä läpäisee kehon luomassa röntgenkuvien. Tämä tekniikka visualisoi luu hyvin, mutta se ei ole yhtä tehokas katselu pehmytkudoksiin .; TT. Näissä yhdistyvät röntgenkuvia eri näkökulmista luoda poikkileikkauksen kuvat sisäisten rakenteiden. TT voi visualisoida sekä luun ja pehmeät kudokset, mutta menettely tuottaa paljon suurempi säteilyannoksen kuin tehdä tavallinen röntgenkuvat .; MRI. Radioaaltojen avulla ja voimakkaan magneettikentän, MRIs tuottaa yksityiskohtaisia ​​kuvia luut ja pehmytkudokset, kuten nivelsiteet ja ruston. Mutta MRI ovat paljon kalliimpia kuin X-säteet tai TT.

Diagnoosi

Tässä tiedot, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Kuntoutusvoimistelu. Erityisiä harjoituksia voi vahvistaa lihaksia, jotka tukevat polvet ja ohjaus raajan linjaus, kuten nelipäisiä, takareisien ja ympäröiviä lihaksia lantion, erityisesti lantion abductors. Korjaaminen liikettä sisäänpäin polven aikana kyykyssä on ensisijainen tavoite .; Suotuisat olkaimet. Polvituet tai jalkatuet voi parantaa kipua .; Taping. Fyysinen terapeutti voi näyttää, miten nauha polvi vähentää kipua ja parantaa kykyä käyttää .; Ice. Icing polvi harjoittelun jälkeen voisi olla hyödyllistä .; Polvi sopiva urheilu. Aikana toipuminen, haluat ehkä rajoittaa itse vähävaikutteisten toimet, jotka on helpompi polvia – kuten pyöräily ja uinti tai vesi käynnissä.

Ennen nimittämistä, kirjoittaa luettelo vastauksia seuraaviin kysymyksiin

Tähystys. Tämän prosessin aikana, lääkäri lisää lyijykynän ohut laitteella, jossa on kameran linssin ja valon (arthroscope) omalle polven kautta pienen viillon. Kirurgiset instrumentit läpi arthroscope poistamiseksi fragmentteja vaurioitunut rusto .; Uudelleensuuntausta. Useammassa-Vaikeissa tapauksissa kirurgi voi joutua toimimaan polvi uudelleensuuntaus kulmaa polvilumpion tai lievittää painetta rustoa.

hoito

Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin, mikäli mahdollista, auttaa muistamaan tietoja olet antanut. Lisäksi, jos olet ollut röntgenkuvat tai muun kuvantamisen testit polvet, yrittää saada niistä kopiot varaamiseksi.

Sillä patellofemoral kipu oireyhtymä, muutamia kysymyksiä, kysy lääkäriltä ovat

Oireesi ja kun he alkoivat .; Key henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten onko olet koskaan loukkaantunut polvi tai oli polvileikkaus ja millaista liikuntaa tai urheilua harrastat .; Kaikki lääkkeet, vitamiinit tai lisäravinteet otat, kuten annokset .; Kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä.

Mitä todennäköisesti aiheuttaa minun polvikipu ?; Mitä muita mahdollisia syitä minun polvikipu ?; Mitä testejä tarvitsen ?; Onko tilani todennäköisesti tilapäistä tai kroonista ?; Mikä on paras tapa toimia ?; Mitä vaihtoehtoja ensisijainen lähestymistapa olet viittaa ?; Miten voin parhaiten hoitaa tuskani minun muut sairaudet ?; Täytyykö rajoittamaan toimintaani ?; Pitäisikö minun nähdä asiantuntija ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa voin olla? Mitä sivustot suosittelette?

Lääkäri saattaa kysyä kysymyksiä, kuten

Joskus polvikipu vain tapahtuu. Mutta tiettyjä vaiheita voi auttaa ehkäisemään kipua.

Miten kuvailisit polvikipu ?; Missä tarkalleen se satuttaa ?; Mikä toiminta parantaa tai pahentaa oireita ?; Oletko viime aikoina lisännyt urheilullinen toiminta ?; Mitä koti hoitoja olet kokeillut? Oliko ne auttavat?

Valmistautuminen tapaamisesta

Ylläpitää vahvuus. Vahva quadriceps ja hip kaappaaja lihakset auttavat pitämään polven tasapainotettu toiminta, mutta välttää syvä squatting aikana voimaharjoittelun .; Mieti yhdenmukaistaminen ja tekniikkaa. Käänny lääkärin tai fysioterapeutti joustavuudesta ja voimaharjoittelua optimoida tekniikka hyppy, juoksu ja kääntyvä – ja auttaa polvilumpio rata oikein uraansa. Erityisen tärkeää on harjoitus ulko lonkan lihaksia estää polven luhistua sisäänpäin kun kyykky, maa hypätä tai eroamaan askel .; Menettää yli puntaa. Jos olet ylipainoinen, laihdutus lievittää stressiä polvillaan .; Lämmitellä. Ennen käynnissä tai muuta liikuntaa, lämmetä viisi minuuttia tai niin valon toiminta .; Venyttää. Joustavuuden edistäminen lempeä venyttelyyn .; Lisää tehoa vähitellen. Vältä äkillisiä intensiteetti liikuntaa .; Käytännössä kenkä nokkeluutta. Varmista, että kengät sopivat hyvin ja antaa hyvän iskunvaimennuksen. Jos olet lattajalat harkita kenkä lisää.

Oireet ja hoito

ennaltaehkäisy

1

Lisätietoa Patellofemoraalinen kipuoireyhtymää

Hoito Huomautuksia 4s

 2s

4s

Lisää Patellofemoraalinen kipu oireyhtymä

)