Pentasa

Käyttää Pentasa

Terapeuttinen luokka: Ruoansulatuskanavan Agent

Kemiallinen luokka: Salicylate, Non-Aspirin

Tämä lääke on saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Kun lääke on hyväksytty markkinoinnin tiettyyn käyttöön, kokemus voi osoittaa, että se on hyödyllinen myös muita lääketieteellisiä ongelmia. Vaikka tämä käyttö ei sisälly tuotemerkintöjen, mesalamine käytetään tietyillä potilailla seuraavien sairauksia

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Tätä lääkettä, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeen tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta Delzicol® hoitoon lievää tai kohtalaista aktiivinen haavainen koliitti lapsilla 5-vuotiaat lapset ja vanhemmat. Turvallisuutta ja tehoa ei ole osoitettu lapsilla alle 5-vuotiaita, ja ehkäisyyn haavainen paksusuolen tulehdus lapsilla. Kuitenkaan ole käytettävissä formulaatio käytettäväksi alle 12-vuotiaille lapsille. Delzicol® hoidetaan haavainen paksusuolen tulehdus lapsilla 12-vuotiaille ja sitä vanhemmille.

Ennen Pentasa

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille Asacol® HD, Lialda® tai Apriso ™ lapsipotilailla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta mesalamine vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin veren ongelmia ja ikään liittyvien munuaissairaus, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla mesalamine.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät tätä lääkettä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä tätä lääkettä on jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa tämän lääkkeen. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Tässä osassa on tietoja asianmukaisen käytön useita tuotteita, jotka sisältävät mesalamine. Se ei voi olla nimenomaan Pentasa. Lue huolellisesti.

Ota tätä lääkettä juuri niin kuin lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Älä lopeta tämän lääkkeen ensin lääkärin kanssa.

Pidä lääkkeen koko ajan hoidon, vaikka alkaa tuntea paremmin muutaman päivän jälkeen. Älä unohda yhtään annosta.

Sinun pitäisi ottaa Lialda® viivästynyt vapauttavat tabletit ruoan kanssa. Kaikki muut merkit kapseleita ja tabletteja voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman.

Kapseli tulee nielaista tai tabletti kokonaisena. Älä avaa, riko, murskaa tai pureskella ennen nielemistä.

Jos käytät viivästyneen vapautumisen kapseli, laajennettu versio kapseli tai suolessa vapauttavan tabletin, osa kapseli tai tabletti voi kulkeutua ulosteessa, kun elimistö on imenyt lääkettä. Ota yhteyttä lääkäriin, jos tämä tapahtuu useammin kuin 1 tai 2 kertaa.

Annos tätä lääkettä on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta tätä lääkettä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää tätä lääkettä, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Oikea käyttö mesalamine

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Säilytä viivästynyt vapauttavia kapseleita tai viivästynyt depottablettina tiiviisti suljetussa astiassa suojelemaan niitä kosteudelta.

On tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin lääkäriltä, ​​onko lääke toimii kunnolla ja päättää, jos sinun tulee jatkaa sitä. Virtsa tai verikokeita voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet vatsaontelon tai vatsakipu, verinen ripuli, kouristukset, kuume, päänsärky, tai ihottuma, kun käytät tätä lääkettä. Nämä voivat olla oireita niin kutsuttu mesalamine aiheuttama akuutti intoleranssi oireyhtymä.

Älä ota antasideja (esim Amphojel®, Maalox®, Mylanta®, Tums®), kun käytät Apriso ™ laajennettu-release kapselia. Käyttämällä näitä lääkkeitä yhdessä voivat muuttaa määrää lääkettä, joka vapautuu elimistössä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Varotoimet Vaikka käyttäminen Pentasa

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Pentasa Side Effects

Pentasa (mesalamine)

Raskaus Luokka Useita Riski riippuu käytöstä

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Haavainen paksusuolitulehdus prednisoni, Humiraa, deksametasoni, hydrokortisoni ajankohtainen, budesonidi

Crohnin tauti Humira, budesonidi, atsatiopriini, Hyoskyamiini, Remicade, Lialda

Haavainen paksusuolitulehdus, Active hydrokortisonia ajankohtainen, budesonidi, sulfasalatsiini, Lialda, Asacol, mesalamiinia

Crohnin tauti, Huolto Humiraa, metronidatsoli, Flagyl, budesonidi, atsatiopriini, Remicade