polysytemia vera

Polysytemia vera (pol-e-huokaus-THEE-me-uh VEER-uh) on hitaasti kasvava verisyöpätyyppi jossa luuytimessä tekee liikaa punasoluja. Polysytemia vera voi myös johtaa tuotannon liian monet muut verisolujen – valkosolujen ja verihiutaleiden. Nämä ylittävät solut paksuntaa veren ja aiheuttaa komplikaatioita, kuten esimerkiksi veritulpan riskiä tai verenvuotoa.

Polysytemia vera ei ole yleistä. Se kehittyy yleensä hitaasti, ja ehkä sitä vuosia huomaamatta merkkejä tai oireita. Usein polysytemiassa aikana löytyy verikokeen tehnyt jostain muusta syystä.

Ilman hoitoa polysytemiassa voivat olla hengenvaarallisia. Kuitenkin asianmukainen lääketieteellinen hoito, monet ihmiset kokevat joitakin ongelmia, jotka liittyvät tähän tautiin. Ajan mittaan on olemassa vaara etenee enemmän vakavia veren syöpiä, kuten myelofibrosis tai akuutti leukemia.

Monille ihmisille, polysytemiassa ei saa aiheuttaa mitään merkkejä tai oireita. Kuitenkin jotkut ihmiset voivat kokea

Sovi tapaaminen lääkärisi arvioimaan, jos jokin on merkkejä tai oireita polysytemia vera.

Koska polysytemiassa aiheuttaa veren paksuuntua ja hidastaa verenkiertoa, se lisää riskiä sairastua verihyytymiä. Jos verihyytymä tapahtuu oman pään, se voi aiheuttaa aivohalvauksen. Hakeudu ensiapupoliklinikalle jos jokin seuraavista merkeistä tai oireista aivohalvauksen

Polysytemia vera tapahtuu, kun mutaatio luuytimen solu aiheuttaa ongelmia verisolujen tuotantoon. Normaalisti elimistö huolellisesti säätelee numero kunkin kolmen verisolujen olet. Mutta polysytemia vera, mekanismi kehon käyttää ohjata tuotantoa verisolujen vahingoittuu, ja luuytimessä tekee liikaa joidenkin verisolujen.

Kun lääkäriin

Mitä voit tehdä

Mutaatio, joka aiheuttaa polysytemia vera ajatellaan vaikuttavan proteiinin kytkin, joka kertoo solut voivat kasvaa. Tarkemmin sanottuna se on mutaatio proteiinissa JAK2 (jäljempänä JAK2 V617F mutaatio). Useimmat ihmiset polysytemiassa on tämä mutaatio. On muitakin mutaatioita löytyy ihmisiä, joilla on polysytemia vera, mutta se ei ole vielä tiedossa, mikä rooli nämä mutaatiot pelata sairauden kehittymiseen tai mitä vaikutuksia näiden mutaatioiden voisi merkitä sairauden hoidossa.

Se ole selvää, mikä aiheuttaa mutaatioita nähdään polysytemia vera. Tutkijat uskovat mutaatio tapahtuu hedelmöittymisen jälkeen – mikä tarkoittaa, että äiti ja isä ei ole sitä – niin se on hankittu, sen sijaan peritty vanhemman.

Mitä odottaa lääkäriltä

Riski polysytemiassa kasvaa iän myötä. Se on yleisempää aikuisilla yli 60, mutta tauti voi esiintyä missä iässä tahansa.

verikokeet

Mahdollisia komplikaatioita polysytemiassa sisältävät

Luuydinaspiraationeulalla tai biopsia

Jos sinulla on oireita, jotka huolestuttavat sinua, nähdä ensihoidon lääkäri. Jos diagnosoitu polysytemia vera, voi olla tarkoitettu lääkäri, joka on erikoistunut veressä olosuhteissa (hematologist).

Testit geenin mutaatio, joka aiheuttaa polysytemiassa

Koska nimitykset voi olla lyhyt, ja koska siellä on usein paljon kentällä kattamaan se hyvä olla hyvin valmisteltu. Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiiksi, ja mitä odottaa lääkäriltä.

Aikasi lääkärin kanssa on rajoitetusti, joten valmistelee lista kysymyksiä voi auttaa sinua tekemään suurimman osan ajasta yhdessä. Listaa kysymyksiin tärkein vähiten tärkeä asia aika loppuu. Sillä polysytemia vera, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä. Koska valmiita vastaamaan niihin voi antaa aikaa koskemaan muita pisteitä haluat käsitellä. Lääkäri voi pyytää

Lääkärit käytettyä usein verikokeita diagnosoida polysytemia vera. Jos sinulla on polysytemia vera, verikokeita voidaan paljastaa

Jos lääkäri epäilee sinulla on polysytemia vera, hän voi suositella luuytimen aspiraatiota tai biopsia kerätä näyte luuydin. Luuydinbiopsia otettavia näyte kiinteää luuytimen materiaalia. Luuytimen aspiraatiota tehdään yleensä samaan aikaan kuin koepala. Aikana pyrkimys, lääkäri vetää näyte nestemäisen osan oman luuytimen.

Jos tarkastelu oman luuytimen osoittaa, että se tuottaa normaalia suurempi määrä verisoluja, se voi olla merkki polysytemia vera.

Jos sinulla on polysytemia vera, analyysi oman luuytimen tai veren voi myös osoittaa mutaatio soluihin (JAK2 V617F mutaatio), joka on liitetty tautiin.

Polysytemia vera on krooninen sairaus, jota ei voida parantaa. Hoito keskittyy vähentämään oman määrää verisoluja. Monissa tapauksissa hoito voi estää komplikaatioita polysytemia vera ja vähentää tai poistaa taudin oireita.

Hoito voi sisältyä

Voit ryhtyä toimiin auttaa itseäsi tuntea paremmin, jos olet diagnosoitu polysytemia vera. Yrittää

käydä lääkärin