posterior esiinluiskahdus (rectocele)

Posterior esiinluiskahdus tapahtuu, kun ohut seinämä sidekudoksen (kojelauta), joka erottaa peräsuolen emättimestä heikentää, jolloin emättimen seinämän pullistua. Posterior esiinluiskahdus kutsutaan myös rectocele (REK-toe-seel), koska tyypillisesti, mutta ei aina, se on etuseinä peräsuoleen, joka pullistuu emättimeen.

Synnytys ja muut prosessit, jotka aiheuttavat paineita kojelauta voi johtaa taka esiinluiskahduksia. Pieni esiinluiskahdus voi aiheuttaa mitään merkkejä tai oireita. Jos taka esiinluiskahduksia on suuri, se voi luoda huomattava kohouma kudoksen läpi emättimen aukon. Vaikka tämä pullistuma voi olla epämiellyttävä, se on harvoin kivulias.

Tarvittaessa itsehoidosta sekä muita kirurgisia vaihtoehtoja ovat usein tehokkaita. Vaikeissa tapauksissa ehkä kirurginen korjaus.

Pieni taka esiinluiskahdus voivat aiheuttaa mitään merkkejä tai oireita. Muuten saatat huomata

Monet naiset taka laskeumat myös kokea laskeuman muiden lantion elimiä, kuten virtsarakon, kohdun tai ohutsuolessa.

Kun taka esiinluiskahduksia on pieni, et tarvitse hoitoa. Posterior esiinluiskahdus on yleistä, myös naisilla, jotka eivät ole ollut lapsia. Itse asiassa, et ehkä edes tiedä teillä taka esiinluiskahduksia.

Vuonna kohtalainen tai vaikea tapauksissa posteriorinen esiinluiskahdus voivat olla kiusallinen tai epämukava. Sovi tapaaminen lääkärisi kanssa, jos

Kun lääkäriin

suorassa asennossa

Posterior esiinluiskahdus voivat johtua

Kävely pystyssä paikkoja paino naisen lantionpohjan ja on tärkein syy naiset kokevat taka esiinluiskahduksia.

Lisääntynyt lantionpohjan paine

Muut ehdot ja toimintoja, jotka lisäävät painetta jo lantionpohjan ja voivat aiheuttaa tai myötävaikuttaa posterior esiinluiskahdus sisällyttää

Raskaus ja synnytys

Raskaus ja synnytys lisäävät taka esiinluiskahduksia. Tämä johtuu siitä, että lihakset, jänteet ja kojelauta, jotka pitävät ja tukevat emättimeen venytetty ja heikentyneet raskauden, synnytyksen. Tämän seurauksena enemmän raskauksia olet, sitä suurempi mahdollisuus kehittää taka esiinluiskahduksia.

Mitä voit tehdä

Ei jokainen, joka on ollut vauva kehittyy posterior esiinluiskahduksia. Jotkut naiset ovat erittäin vahvaa lihaksia, nivelsiteitä ja kojelauta lantion ja koskaan on ongelma. Naiset, jotka ovat vain ollut keisarinleikkauksella toimitukset ovat vähemmän todennäköisesti kehittää taka esiinluiskahduksia. Mutta vaikka et ole ollut lapsia, voit kehittää taka esiinluiskahduksia.

Mitä odottaa lääkäriltä

Seuraavat tekijät voivat lisätä riskiä kokea taka esiinluiskahdus

Kegel harjoitukset

Tehdä ajanvarauksen kanssa perheesi lääkärin tai gynekologin jos on oireita posterior esiinluiskahdus, jotka vaivaavat sinua tai häiritä normaalia toimintaa.

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla voit valmistautua nimittämistä ja tietävät, mitä odottaa lääkäriltä.

Taka esiinluiskahdus, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Aikana tapaaminen, älä epäröi kysyä muita kysymyksiä, kun ne tapahtuvat sinulle.

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Useimmissa tapauksissa lääkäri diagnooseja taka esiinluiskahduksia aikana lantion tarkastelu emättimen ja peräsuolen.

Mahdolliset testit rectocele sisältävät

Hoitotapaa riippuu vakavuus takaosan esiinluiskahduksia. vaihtoehtoja ovat

Leikkaus. Jos taka esiinluiskahdus työntyy ulkopuolella emättimeen ja on erityisen kiusallinen, voit valita leikkausta. Leikkaus korjata taka prolapsi korjaa kudosta pullistuma, mutta se ei korjaa heikentynyttä suolen toiminta.

Lääkäri todennäköisesti ehdottaa leikkausta, jos olet prolapsi muiden lantion elimiä lisäksi taka esiinluiskahduksia. Kirurginen korjaus kullekin tilalle voidaan suorittaa samanaikaisesti.

Käyttämällä emättimen lähestymistapa, kirurgian koostuu yleensä poistamalla ylimääräistä, venytetty kudos, joka muodostaa posterior esiinluiskahduksia. Joskus kirurginen korjaus voi liittyä käyttämällä mesh laastari tukea ja vahvistaa välinen seinä peräsuolen ja emättimen.

Jos olet ajatellut tulla raskaaksi, lääkäri voi suositella, että voi viivästyttää leikkaus kunnes olet valmis ottaa lapset. Käyttämällä emätinpuikko saattaa lievittää oireita sillä välin.

Riippuen sairauden vakavuudesta, nämä itsehoidosta toimenpiteet voivat tarjota helpotusta tarvitset

Kegel harjoitukset vahvistaa lantionpohjan lihaksia, jotka osittain tukevat kohtu, virtsarakko ja suoli. Vahva lantionpohjan tukee entistä paremmin lantion elimiä, estää esiinluiskahdus paheneminen ja lievittää posterior esiinluiskahduksia.

Suorittamaan Kegel harjoitukset seuraavasti

Kysy terveydenhuollon tarjoaja palautetta siitä käytät oikeat lihakset. Kegel harjoitukset voivat olla onnistuu parhaiten, kun he opettavat fysioterapeutti ja vahvistettu biofeedback. Biofeedback liittyy avulla valvontalaitteet, jotka auttavat varmistamaan olet kiristämällä oikea lihaksia, optimaalinen voimakkuus ja kesto.

Kun olet oppinut oikea tapa, voit tehdä Kegel harjoituksia huomaamattomasti lähes milloin olitpa istuu työpöydän ääressä tai rentouttava sohvalla.

Vähentää pahenemisen riskiä posterior esiinluiskahdus, kokeile näitä itsehoito toimenpiteet

käydä lääkärin