postherpetic hermosärky tauti

Postherpetic hermosärky (post-HUR-PET-ik noo-RAL-juh) on komplikaatio vyöruusu, mikä johtuu vesirokko (herpes zoster) -viruksen. Postherpetic hermosärky vaikuttaa hermo kuituja ja iho, joka aiheuttaa kirvelyä, joka kestää kauan sen jälkeen, kun ihottuma ja rakkulat vyöruusu katoavat.

Riski postherpetic neuralgia kasvaa iän, ensisijaisesti vaikuttavat ihmisten yli 60. Ei ole parannuskeinoa, mutta hoidot voivat lievittää oireita. Useimmille postherpetic neuralgia paranee ajan myötä.

oireet

Oireita postherpetic neuralgia rajoittuvat yleensä alueelle ihoa jossa vyöruusu puhkeaminen tapahtui ensimmäisen kerran – yleisimmin bändissä ympärillä runko, yleensä toisella puolella kehoa. Kuitenkin postherpetic hermosärky on yleisempää potilailla, joiden vyöruusu esiintyi kasvoihin.

Kipu, joka kestää kolme kuukautta tai pidempään, kun vyöruusu ihottuma on parantunut. Tähän liittyvä kipu on kuvattu polttava, terävä ja jabbing, tai syvä ja kipeä .; Herkkyys kevyelle kosketukselle. Ihmiset, joilla ehto usein ei kestä edes kosketus vaatteita on iho (allodynia) .; Kutina ja puutuminen. Harvemmin postherpetic neuralgia voi tuottaa kutiava tunne tai tunnottomuutta.

Merkkejä ja oireita voivat olla

Katso lääkäri ensimmäinen merkki vyöruusu. Usein kipua alkaa ennen huomaat ihottumaa. Riskiä sairastua postherpetic neuralgia vähenee, jos aloitat viruslääkkeet 72 tunnin kuluessa kehittää vyöruusu ihottuma.

Kun olet ollut vesirokko, virus jää kehon varten loppuelämän. Kun ikä tai jos immuunijärjestelmä on tukahdutettu, kuten lääkitys tai kemoterapiaa, virus voi aktivoida ja aiheuttaa vyöruusu.

Ikä. Olet yli 50 .; Vakavuus vyöruusu. Sinulla oli vakava ihottuma ja kova kipu .; Muu sairaus. Sinulla on krooninen sairaus, kuten diabetes .; Sinulla oli vyöruusu naamasi tai vartalo.

Postherpetic hermosärky tapahtuu jos hermo kuidut ovat vahingoittuneet aikana puhkeaminen vyöruusu. Vaurioituneet kuidut voi lähettää viestejä iholta aivoihin normaaliin tapaan. Sen sijaan viestit tulla sekava ja liioiteltuja, aiheuttaen kroonisia, usein sietämätöntä kipua, joka voi kestää kuukausia – tai jopa vuosia.

Masennus; Väsymys; Univaikeudet; Ruokahaluttomuutta; keskittymisvaikeudet

syyt

Kun olet vyöruusu, saatat olla suurempi riski sairastua postherpetic neuralgia seurauksena

Riippuen siitä, kuinka kauan postherpetic hermosärky kestää ja miten tuskallista se on, ihmiset kunto voi kehittyä

Voit aloittaa näkemästä perhelääkäri. Hän voi ohjata sinut hermospesialistiksi (neurologi) tai lääkäri, joka on erikoistunut kroonisen kivun.

Tässä tiedot, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Kun teet nimittämistä, kysy jos on jotain tarvitsee tehdä etukäteen, kuten paasto ennen tietyn testin. Tee lista

Riskitekijät

Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin, mikäli mahdollista, auttaa muistamaan tietoja olet antanut.

Oireesi, mukaan lukien kaikki, jotka näyttävät liity syy varaamiseksi; Key henkilökohtaisia ​​tietoja, kuten suuria rasituksia, viimeaikaiset elämä muuttuu ja perheen sairaushistoria; Kaikki lääkkeet, vitamiinit tai muita lisiä otat, kuten annoksilla Kysymykset kysyä lääkäriltä

komplikaatiot

Sillä postherpetic hermosärky, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

Mitä todennäköisesti aiheuttaa minun oireita ?; Mitä muuta voisi aiheuttaa minun oireita ?; Mitä testejä tarvitsen ?; Onko tilani todennäköisesti tilapäistä tai kroonista ?; Mikä on paras tapa toimia ?; Mitä vaihtoehtoja ensisijainen lähestymistapa olet viittaa ?; Minulla on myös muita terveyttä. Miten voin parhaiten hoitaa heidät yhteen ?; Onko rajoituksia minun täytyy seurata ?; Pitäisikö minun nähdä asiantuntija ?; Onko esitteitä tai muissa painotuotteissa voin olla? Mitä sivustot suosittelette?

Älä epäröi kysyä muita kysymyksiä.

Milloin oireet alkavat ?; Ovatko oireesi ollut jatkuvaa tai satunnaista ?; Kuinka vakavia oireita ?; Oletko sairastanut vesirokon? Kun?; Mitä, jos mitään, tuntuu parantaa oireita ?; Mitä, jos mitään, ilmeisesti pahentaa oireita?

Valmistautuminen varaamiseksi

Lääkäri saattaa kysyä useita kysymyksiä, kuten

Lääkäri tutkii ihosi, mahdollisesti koskettamalla sitä paikoissa määrittää rajojen teennäinen.

Kapsaisiini. Kapsaisiini kerma, valmistettu siemenistä chilipippurit, voi lievittää kipua postherpetic hermosärky. Kapsaisiini (Capzasin-P, Zostrix) voi aiheuttaa polttavaa tunnetta ja ärsyttää ihoa, mutta nämä haittavaikutukset tavallisesti häviävät ajan myötä. Koska kapsaisiini kerma voi ärsyttää ihoa, välttää se ennallaan puolilla kehoa. Seuraa ohjeita, kuten käsineitä sovellusten ja pesemällä kädet huolellisesti levittämisen jälkeen .; Ajankohtainen kipulääkkeet ja anestesia. Aspiriini sekoitetaan imevää kermaa tai vakiovahvuuksilla lujasta lidokaiini kerma saattaa vähentää ihon yliherkkyyttä.

Useimmissa tapauksissa ei ole testit ovat tarpeen.

Mikään yksittäinen hoito lievittää postherpetic neuralgia kaikissa ihmisissä. Monissa tapauksissa se vie käsittelyjen yhdistelmä vähentää kipua.

Nämä ovat pieniä, side-kuin laastarit, jotka sisältävät ajankohtaisia, kipua lievittävää lääkitystä lidokaiini. Nämä laastarit voidaan leikata sopivaksi vain teennäinen. Haet laastaria, saatavissa reseptillä, suoraan tuskallista ihon toimittaa tilapäistä helpotusta.

Testit ja diagnoosi

Korkea pitoisuus ote chili (kapsaisiini) on saatavana laastarilappuun särkyyn. Saatavilla vain lääkärin vastaanotolla, laastari asetetaan koulutettu henkilökunta käytön jälkeen puuduttavaa lääkitys teennäinen. Prosessi kestää vähintään kaksi tuntia, mutta yksi hakemus on tehokas vähentämään kipua joillekin ihmisille enintään kolmeksi kuukaudeksi. Jos tehokas, sovellus voidaan toistaa kolmen kuukauden välein.

Tietyt kouristuksenestotehoon lääkkeitä, mm gabapentiini (Neurontin, Gralise) ja pregabaliini (Lyrica), voi vähentää kipua postherpetic hermosärky. Nämä lääkkeet vakauttaa epänormaalia sähköistä toimintaa hermoston aiheuttama loukkaantuneiden hermoja. Haittavaikutuksia näiden lääkkeiden uneliaisuus, epäselvä ajattelu, horjumista ja turvotusta jaloissa.

Tietyt masennuslääkkeet – kuten nortriptyliini (Pamelor), duloksetiini (Cymbalta) ja venlafaksiini (Effexor XR) – vaikuttavat avain aivojen kemikaaleja, jotka on rooli sekä masennuksen ja miten kehosi tulkitsee tuskaa. Lääkärit usein määrätä masennuslääkkeitä postherpetic neuralgia pienempinä annoksina kuin he masennukseen yksin.

Hoidot ja huumeet

Yleisiä haittavaikutuksia näistä lääkkeistä ovat uneliaisuus, suun kuivuminen, huimaus ja painonnousu.

Jotkut saattavat tarvita reseptiä lujuus kipulääkkeiden sisältävä tramadoli (Ultram, Conzip), oksikodonin (Percocet, Roxicet, Xartemis XR) tai morfiinia. Opioidit voivat aiheuttaa lievää huimausta, uneliaisuus, sekavuus ja ummetus. Ne voivat myös aiheuttaa riippuvuutta. Vaikka tämä riski on yleensä alhainen, keskustele asiasta lääkärin kanssa.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Tramadoli on yhdistetty psyykkisiä reaktioita, kuten stressi ja itsemurha-ajatuksia. Opioidien lääkkeitä ei saa yhdistää alkoholin tai muiden huumeiden ja voi heikentää ajokykyä.

ennaltaehkäisy

Steroidit ovat joskus ruiskutetaan selkärangan (intraethical) varten postherpetic hermosärky. Kuitenkin tehokkuuden osoittamiseksi on epäjohdonmukainen. Pieni riski vakavia sivuvaikutuksia, kuten aivokalvontulehdus, on liittynyt niiden käyttöön.

Saatat huomata, että seuraavat over-the-counter lääkkeitä helpottaa kipua postherpetic hermosärky

Herpes zoster-rokote (Zostavax) on osoitettu huomattavasti pienentää riskiä vyöruusu. Rokote on hyväksynyt Food and Drug Administration aikuisille ikä 50 ja vanhemmat ja sitä suositellaan kaikille aikuisille 60 ja vanhemmat, jotka eivät ole allerginen rokotteen ja jotka eivät ota immuuni-tukahduttamalla lääkkeitä.

Lue lisää Postherpetic hermosärky

1

Lisää Postherpetic hermosärky

)