prednisoni

Terapeuttinen luokka: Endokriiniset Metabolinen Agent

Käyttää prednisoni

Farmakologiset Luokka: Lisämunuaisen Glucocorticoid

prednisonia on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Sillä prednisoni, seuraava tulee harkita

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio prednisonin tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet lapsipotilailla tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat hyödyllisyyttä prednisonin lapsilla. Kuitenkin lapsipotilailla ovat todennäköisemmin hitaampi kasvu ja luuston ongelmia, jos prednisone käytetään pitkään. Suositeltua annosta ei saa ylittää, ja potilasta on seurattava tarkoin hoidon aikana.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta prednisoniin vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin ikään liittyvien maksa-, munuais- tai sydänvaivoja, mikä voi edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen iäkkäille potilaille, jotka saavat prednisonia.

Tutkimukset naisilla mukaan tämä lääkitys aiheuttaa minimaalinen lapseen kohdistuvia riskejä, kun käyttää imetyksen aikana.

Ennen prednisoni

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät prednisonin, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä prednisonia tahansa seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä prednisonia tahansa seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä prednisonia kanssa jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa prednisonia. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Ota prednisonia täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus ei-toivottuja vaikutuksia.

Ota prednisonia ruoan kanssa tai maitoa välttää vatsan ärsytystä.

Niellä suolessa vapauttavan tabletin kokonaisena. Älä murskata, halkaista tai pureskella.

Mittaa suullinen neste merkitty mittalusikka, ruisku, tai lääke cup. Keskimääräinen kotitalous tl ei voi olla oikea määrä nestettä.

Prednisone Intensol ™ ratkaisu on nestemäinen. Mittaa nestemäinen kanssa erityisen suun tiputin mukana pakkauksessa.

Jos käytät prednisonin pitkään, älä yhtäkkiä lopeta sitä tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Voit joutua hitaasti pienentää annosta ennen pysäyttämistä, kokonaan.

Annoksen prednisonin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräistä annosta prednisonia. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää prednisonia, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Oikea käyttö prednisonin

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

Heitä pois käyttämättömät Prednisone Intensol ™ ratkaisu 90 päivän kuluttua kun pullo avataan ensimmäisen kerran.

Jos tulee ottaa prednisonin pitkään, se on hyvin tärkeää, että lääkäri tarkistaa sinulle säännölliset vierailut mitään toivottuja vaikutuksia, jotka saattavat johtua prednisonia. Veri- tai virtsakoe voidaan tarvita tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä prednisoni raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi käyttäen prednisoni, kerro heti lääkärille.

Jos käytät prednisonin pitkään, kerro lääkärille kaikista ylimääräistä stressiä tai ahdistusta elämässäsi, mukaan lukien muut terveysongelmia ja henkistä stressiä. Annoksen prednisone ehkä vaihdettava lyhyeksi aikaa, kun sinulla on ylimääräistä stressiä.

Käyttämällä liikaa prednisonin tai käyttää sitä pitkään aikaan saattaa lisätä riskiä ottaa lisämunuaisen ongelmia. Keskustele lääkärin heti, jos sinulla on useampi kuin yksi näistä oireista, kun käytät prednisoni: näön hämärtyminen, huimaus tai pyörtyminen, nopea, epäsäännöllinen, tai sydämentykytys, lisääntynyt jano tai virtsaaminen, ärtyneisyys, tai epätavallinen väsymys tai heikkous.

prednisoni saattaa aiheuttaa voit saada enemmän infektioita kuin normaalisti. Vältä ihmisiä, jotka ovat sairaita tai joilla on infektioita ja pestä kädet usein. Jos altistuu vesirokko tai tuhkarokko, kerro heti lääkärille. Jos alkaa olla kuume, vilunväristykset, kurkkukipu, tai muita infektion merkkejä, soita lääkärille heti.

Tarkista lääkäriltä heti, jos näön hämärtyminen, vaikeuksia lukemisessa, silmäkipu tai muita muutoksia näön tapahtuu aikana tai hoidon jälkeen. Lääkäri saattaa haluta sinun on silmät tarkastaa silmälääkäri (silmälääkäri).

Varotoimet Vaikka käyttäminen prednisoni

Samalla kun hoidetaan prednisonin, ei ole mitään immunisointia (rokotteet) ilman lääkärin hyväksyntää. Prednisone saattaa alentaa elimistön vastustuskykyä ja rokote ei ehkä toimi yhtä hyvin tai saatat saada tartunnan rokotteen on tarkoitus estää. Lisäksi sinun ei pitäisi olla noin muita henkilöitä asuu taloudessanne, jotka saavat elävän rokotteen, koska on olemassa mahdollisuus ne voisivat siirtää viruksen sinulle. Joitakin esimerkkejä elävien rokotteiden kuuluvat tuhkarokko-, sikotauti, influenssa (nenän flunssa rokote), poliovirus (suullista), rotavirus, ja vihurirokko. Älä päästä lähelle niitä ja eivät pysy samassa huoneessa niiden kanssa kovin pitkään. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

prednisoni saattaa aiheuttaa mielialan tai käyttäytymisen joillekin potilaille. Kerro lääkärille heti, jos sinulla on masennus, mielialan vaihtelut, väärän tai epätavallinen tunne hyvinvointiin; unihäiriöt, tai persoonallisuuden muutoksia ottaen prednisonia.

prednisoni saattaa aiheuttaa luukato (osteoporoosi) tai hitaan kasvun lapsille, jos niitä käytetään pitkään. Kerro lääkärille, jos sinulla on luun kipua tai jos sinulla on suurentunut osteoporoosin. Jos lapsi käyttää prednisonin, kerro lääkärille, jos luulet lapsesi ei kasva kunnolla.

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät prednisonia. prednisoni saattaa vaikuttaa tuloksiin tietyt ihotestejä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten tai vitamiineja.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

prednisoni Side Effects

prednisoni

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka Useita Riski riippuu käytöstä

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Tulehdustiloja deksametasoni, metyyliprednisoloni, hydrokortisoni, beetametasoni, Decadron

Allergiset reaktiot promethazine, Benadryl, triamcinolone, difenhydramiini, Phenergan, chlorpheniramine

Nivelreuma Humiran, Plaquenil, hydroksiklorokiini, sulfasalatsiini, Enbrel, Remicade

Tulehduksellinen suolistosairaus deksametasoni, hydrokortisoni, budesonidi, atsatiopriini, Decadron, sulfasalatsiini