progestiinia ehkäisymenetelmää suun, istutusta, parenteraalista

Progestiinit ovat hormoneja.

Käyttää keltarauhashormonia ehkäisymenetelmää

Alhaisen annoksen progestiineja ehkäisyyn käytetään raskauden ehkäisyyn. Muita nimiä vain progesteroni ehkäisypillerit ovat minipills ja vain progesteroni pillereitä (POP). Progestiinit voivat estää hedelmöityksen estämällä naisen muna kehittymästä täyteen mittaansa.

Myös progestiinit aiheuttaa muutoksia aukon kohtu, kuten paksuuntumista kohdunkaulan liman. Tämä vaikeuttaa kumppanin sperma päästä muna. Hedelmöittyminen naisen muna hänen kumppaninsa sperma on vähemmän todennäköistä, kun hän on ottaen, vastaanottaa, tai käyttämällä keltarauhashormonia, mutta se voi tapahtua. Jopa niin, progestiinit vaikeuttaa hedelmöittyneen munasolun tulla kiinnitetty seinät kohtuun, mikä vaikeuttaa raskaaksi tulemista.

Ei ehkäisymenetelmä on 100 prosenttia tehokas. Tutkimukset osoittavat, että alle 1 kutakin 100 naista raskaaksi ensimmäisen vuoden käytön jälkeen oikein sai injektion ajoissa. Alle 10 kutakin 100 naista kohden, jotka progestiinit oikein suun ehkäisyyn raskautta ensimmäisen vuoden aikana käytön. Menetelmät, jotka eivät toimi yhtä hyvin sisältää kondomeja, kalvot tai spermisidit. Keskustele lääkärisi mitä vaihtoehtoja on syntyvyyden.

Progestiinin ehkäisyvälineet ovat saatavissa vain lääkärin määräyksestä.

Varmista lääkäri tietää, jos olet mitään erityistä ruokavaliota, kuten matalan natrium- tai Vähäsokeriset ruokavaliota.

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio lääkkeitä tähän ryhmään tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Progestiinit ovat käyttäneet nuoret ja joita ei ole osoitettu aiheuttavan erilaisia ​​sivuvaikutuksia tai ongelmia kuin ne aikuisilla. Sinun on otettava vain progesteroni ehkäisypillerit päivittäin, jotta ne toimisivat. Progestiinit eivät suojaa sukupuolitauteja, riskitekijä nuorille. Ei tiedetä, jos Depo-Provera Contraceptive Injection aiheuttaa ongelmia luuston kehityksen ja kasvun nuoria ja nuoria naisia. On tärkeää, että lääkäri tarkistaa säännöllisesti kasvun ongelmia, varsinkin jos olet käyttänyt progestiinia ehkäisymenetelmää 2 vuotta tai kauemmin.

Merkitys Diet

progestiinia ehkäisyväline on testattu ja ei ole osoitettu aiheuttavan erilaisia ​​sivuvaikutuksia tai ongelmia vanhusten kuin se nuoremmilla aikuisilla.

Käyttö vain progesteroni ehkäisyvalmisteiden raskauden aikana ei suositella. Lääkärit on kerrottava, jos raskaus epäillään. Kun vahingossa käyttää raskauden aikana, progestiinit ehkäisyyn ei ole aiheuttanut ongelmia.

Vaikka progestiinit erittyä äidinmaitoon, pieninä annoksina progestiinien ehkäisyyn ei ole osoitettu aiheuttavan ongelmia imeväiset. Progestiineja ehkäisyyn suositellaan imettäville äideille kun ehkäisyä halutaan.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät jotakin näistä lääkkeistä, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla kohdella sinulle lääkityksen tässä luokassa tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä tähän lääkeryhmään kuuluvat lääkkeet, joilla on jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Keskustele hoitohenkilökunnan kanssa, käyttö lääkkeen ruoan kanssa, alkoholia tai tupakkaa.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa lääkkeiden tämän luokan. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Jotta käyttö progestiinia ja luotettavuuden kuin mahdollista, sinun pitäisi ymmärtää, miten ja milloin ottaa se ja mitä vaikutuksia voidaan odottaa. Progestiineja ehkäisyyn yleensä tulevat potilaan suuntiin. Lue ne huolellisesti ennen tai käyttämällä progestiinia ehkäisymenetelmää.

Progestiinit eivät suojaa naista iältään sukupuolitaudeista (sukupuolitaudeilta), mukaan lukien ihmisen immuunikatovirus (HIV), tai immuunikato (AIDS). Käyttö lateksi (kumi) kondomeja tai pidättyvyys suositellaan suojaan näitä tauteja.

Ota progestiinia ehkäisymenetelmää vain lääkärin ohjeiden mukaan. Älä ota sitä lisää ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi. Muuten voi lisätä mahdollisuus sivuvaikutuksia. Yritä ottaa lääke samaan aikaan joka päivä vähentää mahdollisuutta haittavaikutuksia ja sallia sen toimimaan paremmin.

Käytettäessä levonorgestreelin tablettilääkemuodon jälkiehkäisyyn

Käytettäessä medroksiprogesteroni injektio annosmuotoa ehkäisyyn

Käytettäessä suun kautta progestiiniannosta muodossa

Noudata lääkärin määräyksestä ajoittaa oikea aika saada pistoksen progestiinit ehkäisyyn.

Annos lääkkeet tässä luokassa on erilainen eri potilaille. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräinen annos näistä lääkkeistä. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Soita lääkäriltä tai apteekista ohjeita.

Ennen progestiinia ehkäisymenetelmää

Suun kautta annosmuotoa (tabletit)

Injektiota varten annosmuotoa

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä. Näin annostusta säädettävä muuttuviin tarpeisiin, ja se mahdollistaa ei-toivottuja vaikutuksia voidaan havaita. Nämä vierailut ovat yleensä 12 kuukauden välein, kun otetaan progestiineja suun syntyvyyden.

Progestiineja voi aiheuttaa huimausta joillekin ihmisille. Varmista, että tiedät miten reagoit keltarauhashormonia ehkäisymenetelmää ennen ajamista, käytä koneita tai tee mitään muuta, joka voi olla vaarallista, jos et ole valppaana.

On mahdollista, että tietyt annokset progestiinien voi aiheuttaa tilapäisen luukato muuttamalla hormonitasapainoon. On tärkeää, että lääkäri tietää, jos sinulla on suurentunut osteoporoosin. Jotkut asiat, jotka voivat lisätä riskiä osteoporoosin kuuluvat tupakointi, väärin alkoholia, ottamista tai juominen suuria määriä kofeiinia, ja joiden suvussa osteoporoosin tai helposti luunmurtumia. Jotkut lääkkeet, kuten steroidit (kortisonia muistuttavat lääkkeet) tai antikonvulsantit (takavarikointi lääkkeet), voi myös aiheuttaa luiden oheneminen. On erityisen tärkeää, että kerrot lääkärille kaikista näistä riskitekijöistä jos käytät Depo-Provera® Contraceptive Injection tai Depo-SubQ Provera® 104. Nämä ehkäisyvälineet voi aiheuttaa luun mineraalitiheys. Lääkäri voi korvata nämä ehkäisyvalmisteita toisenlainen.

Oikea käyttö progestiinia ehkäisymenetelmää

Emättimen verenvuoto eri määrät voivat esiintyä säännöllisesti kuukautisten aikana ensimmäisten 3 kuukauden käytön. Tämä ei ole epätavallista, ja ei tarkoita sinun pitäisi lopettaa lääke. Tätä kutsutaan joskus tiputtelua kun verenvuoto on vähäistä, tai läpäisyvuotoa kun se on raskaampaa. Jos näin tapahtuu, jatka hoitoa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Tarkista lääkäriltä

Missed kuukautiset saattaa ilmetä. Jos epäilet raskautta, sinun pitäisi soittaa heti lääkärille.

Jos tarkoitus laboratoriokokeet, kerro lääkärille, että käytät keltarauhashormonia. Progestiinit voivat muuttaa tiettyjä testituloksia.

Seuraavat lääkkeet saattavat heikentää progestiineja ehkäisyyn

Joskus lääkäri voi käyttää näitä lääkkeitä progestiinien ehkäisyyn, mutta lääkäri antaa sinulle erityisohjeita seurata varmistaa oman progestiinia toimii oikein. Jotta raskauden ehkäisyyn, käytä toista ehkäisymenetelmä kanssa keltarauhashormonia kun myös lääke, joka voisi vähentää tehokkuutta progestiinia. Jos käytät medroksiprogestero- injektio ehkäisyyn, edelleen käyttää vara-ehkäisymenetelmää, kunnes olet seuraavaa käyttöä varten, vaikka lääke, joka vaikuttaa ehkäisyvalmisteiden lopetetaan. Jos käytät suun kautta tabletteina, edelleen käyttää vara-ehkäisymenetelmää täyden syklin (tai 4 viikkoa), vaikka lääkettä, joka vaikuttaa ehkäisyvalmisteiden lopetetaan.

Jos oksennat suun vain progesteroni ehkäisyväline jostain syystä muutaman tunnin ottamisen jälkeen, älä ota toista annosta. Paluu normaaliin annosteluaikatauluun ja käytettävä lisäksi back-up ehkäisymenetelmää 48 tuntia.

Jos saat levonorgestreeli tablettien hätäehkäisyn ja oksentelua esiintyy 1 tunti ottamisen jälkeen joko annoksen lääkettä, ota yhteyttä lääkäriin keskustelemaan siitä Annos toistetaan.

Varotoimet Vaikka käyttäminen progestiinia ehkäisymenetelmää

progestiinia ehkäisymenetelmää Side Effects

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä mahdollisimman pian, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Ei kaikki edellä mainituista haittavaikutuksista on raportoitu näistä lääkkeistä, mutta niitä on raportoitu ainakin yksi niistä. Kaikki progestiinit ovat samanlaisia, joten minkä tahansa edellä haittavaikutuksia voi esiintyä millä tahansa näistä lääkkeistä.

Kun lopetat progestiinia ehkäisymenetelmää, kehosi voi tarvitsevat aikaa sopeutua. Aika, tämä vie riippuu määrä lääkettä käytit ja kuinka kauan olet käyttänyt sitä. Tänä ajan, tarkista lääkäriltä, ​​jos havaitset jonkin seuraavista haittavaikutuksista

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.