punatäplähilseily

Punatäplähilseily on ihottuma, joka alkaa yleensä iso pyöreä tai soikea paikalla rintaan, vatsaan tai taaksepäin. Kutsutaan Herald patch, tämä paikka voi olla jopa 4 tuumaa (10 cm) yli.

Herald patch seuraa tyypillisesti pienempiä paikkoja, jotka pyyhkäisee pois keskeltä kehon muoto, joka muistuttaa roikkuvat mänty oksat.

Pityriasis (pit-ih-RIE-uh-sis) rosea voivat vaikuttaa kaikenikäisille. Se yleisimmin esiintyy vuotiaita 10 ja 35. Yleensä se menee pois omasta 10 viikon. Punatäplähilseily voi aiheuttaa kutinaa. Hoito voi helpottaa oireita.

Punatäplähilseily tyypillisesti alkaa suuri, hieman koholla, hilseilevä laastari – nimeltään Herald patch – selässä, rinnan tai vatsan alueelle. Ennen Herald patch näyttää, jotkut ihmiset kokevat päänsärky, väsymys, kuume tai kurkkukipu.

Muutaman päivän tai muutaman viikon kuluttua Herald patch ilmestyy, saatat huomata pienempiä hilseilevä paikkoja poikki selkä, rinta tai vatsa muistuttavia mäntymaiseman kuvio. Ihottuma voi aiheuttaa kutinaa, joka on toisinaan vaikeita.

Ota yhteys lääkäriin, jos sinulle kehittyy itsepintainen ihottuma.

Tarkka syy punatäplähilseily on epäselvä. Jotkin todisteet osoittavat, ihottuma voidaan käynnistää virusinfektion, erityisesti tiettyjen kantojen herpes virus. Mutta se ei liity herpes virus, joka aiheuttaa yskänrokko. Punatäplähilseily ei uskota olevan tarttuva.

Kun lääkäriin

Mitä voit tehdä

Komplikaatiot punatäplähilseily eivät todennäköisesti. Jos niitä esiintyy, ne voivat sisältää

Olet todennäköisesti aloittaa nähdä ensihoidon lääkäri. Hän voi ohjata sinut lääkäri, joka on erikoistunut ihosairaudet (ihotautilääkäri).

Mitä odottaa lääkäriltä

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Lääkehoito

Sillä punatäplähilseily, moniin peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä ovat

valohoito

Lisäksi kysymyksiä, että olet valmis kysyä lääkäriltä, ​​älä epäröi kysyä lisää kysymyksiä varaamiseksi.

Lääkäri saattaa kysyä kysymyksiä oireita ja mahdollisia syitä. Kysymykset odottaa sisällyttää

Useimmissa tapauksissa lääkäri voi tunnistaa punatäplähilseily yksinkertaisesti katsomalla ihottuma. Hän voi ottaa pienen kaapimalla ihottuma testaukseen, koska tämä ehto voi joskus sekoittaa silsa (tinea corporis).

Useimmissa tapauksissa punatäplähilseily menee pois omasta neljässä 10 viikkoa. Jos ihottuma ei häviä mennessä tai jos kutina on kiusallinen, keskustele lääkärisi kanssa hoitoja, jotka voivat auttaa. Ehto paranee ilman arpia ja yleensä ei toistu.

Jos kotiin korjaustoimenpiteet eivät helpottaa oireita tai lyhentää punatäplähilseily, lääkäri voi määrätä lääkettä. esimerkkejä ovat

Altistuminen luonnon tai keinotekoinen auringonvalo voi auttaa ihottuma häivyttää. Valohoito voi aiheuttaa pysyvää tummumista tietyissä paikkoja, vaikka ihottuma tyhjentää.

Seuraavat vihjeet voivat lievittää epämukavuutta punatäplähilseily

käydä lääkärin