Suuontelon ja nielusta syövän ehkäisemisen

Syövänehkäisyn on toimet alentaa mahdollisuus saada; syöpä. Estämällä syövän määrä uutta syöpätapausta; ryhmässä tai väestön laskee. Toivottavasti tämä alentaa; kuolemien määrä aiheuttama syöpä.

Estämään uusia syöpiä käynnistymästä, tutkijat katso vaarassa; ja suojaavia tekijöitä. Kaikki, mikä kasvattaa; mahdollisuus sairastua syöpään kutsutaan syövän riskitekijä; mitään, vähentää oman riski sairastua syöpään on; kutsutaan syöpä suojaava tekijä.

Jotkut syövän riskitekijöitä voidaan välttää, mutta monet eivät voi .; Esimerkiksi sekä tupakointi ja peritäänkö tietyt geenit ovat; riskitekijöitä joidenkin syöpien, mutta vain tupakointi voi olla; välttää. Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio voi olla suojaava; tekijöitä joidenkin syöpien. Välttäminen riskitekijät ja; lisäämällä suojaavia tekijöitä voi alentaa riskiä, ​​mutta se; ei tarkoita, että et saa syöpää.

Erilaisia ​​tapoja ehkäistä syöpää tutkitaan, mukaan lukien

Katso seuraavat tiivistelmät tietoa seulonnan, diagnoosin ja hoidon suun syöpä

Suuontelon syöpä ja nielun syöpä ovat sairauksia, joissa pahanlaatuinen (syöpä) solut muodostavat suuhun tai kurkkuun. Useimmat suuontelon ja nielun syövistä alkaa levyepiteelikarsinooma soluissa (ohut, tasainen solujen) että linja suuontelon ja nielu. Syöpä että lomakkeiden okasolujen kutsutaan okasolusyöpä.

Suuontelon syöpä muotoja missä tahansa näistä kudoksista suuontelon

Nielun syöpä muotoja missä tahansa näistä kudoksista suunielun

Vauriot voivat muodostua limakalvojen suuontelon ja nielu. Nämä vauriot kuuluvat seuraavat

Nämä vauriot voivat tulla syöpä, mutta tämä ei tapahdu usein.

Miehet ovat yli kaksi kertaa todennäköisemmin kuin naiset on suuontelon syöpä tai suun ja nielun syöpä ja kuolee siihen.

Välttäminen syövän riskitekijät saattavat estää tiettyjä syöpiä. Riskitekijöitä ovat tupakointi, ylipaino, ja saa tarpeeksi liikuntaa. Lisääntyvä suojaavia tekijöitä, kuten tupakoinnin lopettamiseen, syöminen terveellistä ruokavaliota, ja käyttäessään voi myös auttaa estämään joidenkin syöpien. Keskustele lääkärin tai muun terveydenhuollon ammattilaisen kanssa kuinka voit alentaa syöpäriskiä.

Suuontelon syöpä ja nielun syöpä ovat kaksi eri sairauksia, mutta ne ovat jonkin verran riskitekijöitä yhteistä.

Käyttämällä tupakka on yleisin syy suuontelon syöpä ja nielun syöpä. Riski näistä syövistä on noin 5 10 kertaa suurempi tupakoijilla kuin ihmisille, jotka eivät ole koskaan tupakoinut.

Käyttö kaikentyyppisten tupakkatuotteiden, kuten savukkeiden, putket, sikarien ja savuton tupakka (nuuska ja purutupakka) voi aiheuttaa syöpää suuontelon ja nielu. Savukkeiden tupakoitsijoita, riski suuontelon syöpä ja nielun syöpä kasvaa lukumäärän poltettujen savukkeiden päivässä.

Käyttämällä alkoholi on myös tärkeä riskitekijä suuontelon syöpä ja nielun syöpä.

Riski suuontelon syöpä ja nielun syöpä kasvaa määrä alkoholijuomien kulutetaan päivässä. Riski suuontelon syöpä ja nielun syöpä on noin kaksi kertaa niin suuri kuin ihmisiä, jotka ovat 3-4 alkoholijuomien päivässä ja 5 kertaa suurempi henkilöillä, joilla on 5 tai useampia alkoholipitoisia juomia päivässä verrattuna niihin, jotka eivät juo alkoholia.

Riski suuontelon syöpä ja nielun syöpä on 2-3 kertaa suurempi henkilöillä, jotka käyttävät sekä tupakan ja alkoholin kuin se on ihmisiä, jotka käyttävät vain tupakasta tai vain alkoholi. Riski suuontelon syöpä ja nielun syöpä on noin 35 kertaa suurempi tupakoitsijoita 2 tai useamman pakkauksissa savuketta päivässä ja yli 4 alkoholijuomien päivässä kuin se on ihmisiä, jotka eivät ole koskaan savustettu savukkeita tai alkoholia.

Pureskelun betel puntaa tai gutka (betel quid sekoitetaan tupakka) on osoitettu lisäävän suuontelon syöpä ja nielun syöpä. Betel puntaa sisältää areca mutteri, joka on syöpää aiheuttava aine. Riski suuontelon syöpä ja nielun syöpä kasvaa, kuinka kauan ja kuinka usein betel mälli tai gutka pureskellaan. Riski suuontelon syöpä ja nielun syöpä on suurempi, kun märehtiä gutka kuin pureskellessaan betelpähkinöiden mälli yksin. Betel mälli ja gutka pureskelu on yleinen monissa maissa Etelä-Aasiassa ja Kaakkois-Aasiassa, kuten Kiinassa ja Intiassa.

Henkilökohtainen historia pään ja kaulan alueen syöpä lisää riskiä suuontelon syöpä ja nielun syöpä.

Sairastuneen tietyntyyppisten HPV, erityisesti HPV tyyppi 16, lisää riskiä nielun syöpä. HPV-infektio leviää pääasiassa sukupuoliyhteydessä.

Riski nielun syöpä on noin 15 kertaa suurempi henkilöillä, jotka ovat suun HPV 16-infektion verrattuna ihmisiä, joilla ei ole suun HPV 16 infektiota.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun ihmiset lopettaa tupakoinnin, heidän riskinsä suuontelon syöpä ja nielun syövän pienenee puolet (50%) 5 vuoden kuluessa. 20 vuotta lopetus, heidän riskinsä suuontelon syöpä ja nielun syöpä on sama kuin henkilö, joka ei koskaan savustettu savukkeita.

Sitä ei ole todistettu, että alkoholin käytön lopettamisen vähentävät riskiä suuontelon syöpä tai suun ja nielun syöpä.

Getting HPV-rokotteen suuresti vähentää riskiä suun HPV-infektio. Vielä ei tiedetä, saamaan HPV-rokotteen iässä tahansa pienentää riskiä nielun syövän HPV-infektio.

Syövänehkäisyn kliinisissä kokeissa käytetään tutkimaan keinoja; pienentää riskiä tiettyjen syöpien. Jotkut; syövän ehkäisy tutkimukset ovat tehneet terveitä ihmisiä; ei ole ollut syöpä, vaan joilla on suurentunut riski syöpään .; Muut ehkäisy tutkimukset ovat tehneet ihmiset, joilla on ollut; syöpä ja yrittävät estää uuden syöpää samantyyppisiä; tai alentamaan mahdollisuus kehittää uudentyyppinen syövän .; Muut tutkimukset ovat tehneet terveitä vapaaehtoisia, jotka eivät ole tiedossa; olisi mitään syövän riskitekijöitä.

Tarkoituksena joidenkin syövän ehkäisyn kliinisten tutkimusten on; selvittää, onko toimista ihmiset voivat ehkäistä syöpää. Nämä; voi sisältää syö hedelmiä ja vihanneksia, käyttäessään, tupakoinnin lopettamista, tai ottamalla; tietyt lääkkeet, vitamiinit, kivennäisaineet, tai ravintolisiä.

Kliiniset tutkimukset ovat meneillään eri puolilla maata .; Tietoa kliinisistä tutkimuksista löytyy Clinical; Trials osassa; verkkosivusto .; Tarkista lista syövän kliinisissä tutkimuksissa suuontelon syöpä ehkäisy tutkimuksissa ja nielun syövän ehkäisy tutkimuksissa; että nyt hyväksyä potilailla.

Tämä syöpä tietojen tiivistelmä on ajankohtaista tietoa suuontelon ja nielun syövän ehkäisyyn. Sen tarkoitus on tiedottaa ja auttaa potilaita, perheitä, ja huoltajille.

Screening ja ehkäisy Editorial Board.

Kliininen tutkimus on tutkimus vastata tieteellinen kysymys, kuten onko jokin hoito on parempi kuin toinen. Kokeilut perustuvat aiempiin tutkimuksiin ja mitä on opittu laboratoriossa. Jokainen tutkimus vastaa tiettyjä tieteellisiä kysymyksiä, jotta löydettäisiin uusia ja parempia tapoja auttaa syöpäpotilaita. Hoidon aikana kliinisissä tutkimuksissa kerätään tietoa vaikutuksista uuden käsittelyn ja kuinka hyvin se toimii. Jos kliininen tutkimus osoittaa, että uusi hoito on parempi kuin yksi tällä hetkellä käytössä, uusi hoito voi tulla “standardi.” Potilaat voivat haluta ajatella osallistuu kliiniseen tutkimukseen. Jotkut kliiniset tutkimukset ovat avoinna vain potilaille, jotka eivät ole alkaneet hoitoa.

Seulonta ja ehkäisy Editorial Board. Suuontelon ja nielusta syövän ehkäisemisen. Bethesda, MD: / tyypit / head ja kaulan / potilas / suun-prevention-. . [PMID: 26389257]