yleiskatsaus – pemfigus

Pemphigus on harvinainen ihosairaus ominaista rakkuloita ihon ja limakalvojen. Yleisin tyyppi on pemphigus vulgaris, johon liittyy kivuliaita rakkuloita ja rakkuloita iholla ja suussa.

pemphigus vulgaris

pemphigus vulgaris

Pemphigus foliaceus ei yleensä vaikuta limakalvoja. Rakkuloita, joka yleensä alkaa kasvojen ja päänahan ja myöhemmin puhjeta rintaan ja takaisin, eivät yleensä ole kivuliaita. Ne ovat yleensä äreä ja kutiava.

Pemphigus on ryhmä harvinaisen ihosairaudet, jotka aiheuttavat rakkuloita ja haavaumia iholla tai limakalvoilla, kuten suuhun tai sukupuolielimissä.

pemfigus foliaceus

Kahta päätyyppiä ovat pemfigus ja pemphigus foliaceus. Pemfigus alkaa yleensä suussa. Se voi olla tuskallista. Pemfigus foliaceus vaikuttaa ihon ja yleensä enemmän kutiava kuin tuskallista. Pemphigus voi puhjeta missä iässä tahansa, mutta se on useimmiten nähty ihmisiä, jotka ovat keski-ikäisiä tai vanhempia.

pemfigus foliaceus

Pemphigus ei pidä sekoittaa bullous pemfigoidi, toinen rakkuloita ihon kuntoa. Yleensä krooninen sairaus, pemfigus parhaiten ohjaa varhainen diagnoosi ja hoito. Hoito voi sisältää lääkkeitä ja hoitoja, jotka muistuttavat varten vakavia palovammoja.